Avoti: Drīzumā atsāksies ASV un talibu sarunas

TVNET/LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
ASV prezidents Donalds Tramps
ASV prezidents Donalds Tramps Foto: Reuters/ScanPix

ASV un talibu miera sarunas, ko ASV prezidents Donalds Tramps atcēla septembra sākumā, tuvāko nedēļu laikā tiks atsāktas, otrdien pavēstīja avoti, kas ir pazīstami ar situāciju.

Sarunas tiks atsāktas pēc nepilnām četrām nedēļām un tiks turpinātas ar jautājumiem, pie kuriem tās tika apturētas, sacīja avots, kas vēlējās palikt anonīms.

Šo informāciju apstiprināja arī 2016.gadā vienošanos ar Afganistānas valdību panākušā grupējuma "Hizb-i Islami" līdera Gulbudina Hekmatjara vietnieks.

Kopš vienošanās panākšanas ""Hizb-i Islami" darbojas kā politiska kustība, un Hekmatjars startēja kā kandidāts Afganistānas prezidenta vēlēšanās.

ASV un talibi bija tuvu tam, lai parakstītu vienošanos, tomēr sarunas tika apturētas, kad 5.septembrī Kabulā talibu sarīkotā sprādzienā tika nogalināti divi NATO karavīri.

Vienošanās projektā bija paredzēts, ka karaspēka atvilkšanas pirmajā kārtā no Afganistānas 135 dienu laikā tiks izvesti 5000 ASV karavīru.

Projektā arī bija pausts aicinājums talibiem sākt sarunas ar Afganistānas valdību. Talibi līdz šim to atteikušies darīt, Kabulas administrāciju dēvējot par ASV marionetēm.

ASV un talibu pārstāvji tiekas kopš vasaras centienos izbeigt Afganistānas konfliktu, kas turpinās teju divas desmitgades.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu