Nemiro: Tiek meklēts risinājums Latvijas dalībai "Expo 2020 Dubai" (3)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ekonomikas ministrs Ralfs Nemiro
Ekonomikas ministrs Ralfs Nemiro Foto: Zane Bitere/LETA

Tiek meklēts risinājums Latvijas dalībai starptautiskajā izstādē "Expo 2020 Dubai", pēc valdības sēdes sacīja ekonomikas ministrs Ralfs Nemiro (KPV LV).

Saskaņā ar raidījuma "De facto" vēstīto, Latvijas dalība starptautiskajā izstādē "Expo 2020" Dubaijā varētu būt apdraudēta, jo Latvijas paviljona būvniecība vēl nav sākta un arī pārējie darbi kavējas. "Neatbilstošas kvalitātes dēļ" neesot apstiprināts arī darbu grafiks.

Savukārt Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras valdes priekšsēdētājs Jānis Endziņš aģentūrai LETA atzina, "šodienas acīm raugoties, ir visas iespējas projektu realizēt noteiktajā termiņā, kvalitātē un finansējuma robežās, lai Latvija veiksmīgi sevi prezentētu pasaulei. Viņš piebilda, ka darbā pie "Expo 2020" projekta nācies saskarties ar vairākiem izaicinājumiem.

Pirmdien jautājums par "Expo 2020 Dubai" tika skatīts valdības sēdes slēgtajā daļā. Nemiro gan neatklāja runātā detaļas, vien piebilda, ka Latvija neatsakās no dalības izstādē, bet tiks meklēts cits risinājums, kā to nodrošināt.

"Spēkā esošajā administratīvajā regulējumā Latvijas dalība izstādē nav iespējama, tāpēc līdz oktobra beigām piedāvāsim jaunu administratīvo regulējumu," teica ekonomikas ministrs, neprecizējot, par kādu regulējumu ir runa.

"Expo 2020" Dubaijā norisināsies no 2020.gada 20.oktobra līdz 2021.gada 10.aprīlim. Plānots, ka tajā piedalīsies 190 valstu.

Ministru kabinets 2018.gada augustā lēma deleģēt Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameru (LTRK) organizēt Latvijas dalību 2020.gadā Dubaijā gaidāmajā starptautiskajā izstādē "Expo 2020 Dubai".

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu