Izskanējusi jauna informācija par kravas auto, kurā tika atrasti 39 cilvēku līķi

TVNET/SKY
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Trešdien Eseksas grāfistē Lielbritānijā tika uziets kravas auto ar 39 cilvēku līķiem kravas konteinerā. Aizdomās par slepkavību aizturēts 25 gadus vecais auto vadītājs. Britu medijos izskanējusi jauna informācija par šo lietu.

Raidorganizācija SKY vēstī, ka aizturētā vārds ir Mo Robinsons. Viņš ir no Ziemeļīrijas.

Trešdien Armas grāfistē Ziemeļīrijā tika pārmeklētas divas adreses, kas varētu būt saistītas ar lietu.

Viens no upuriem bija pusaudzis, bet pārējie 38 - pieaugušie.

Ceturtdien Lielbritānijas policija paziņoja, ka visi mirušie ir Ķīnas valstspiederīgie.

"Mēs esam noskaidrojuši, ka mirušo vidū bija astoņas sievietes un 31 vīrieti. Tiek uzskatīts, ka viņi visi ir Ķīnas valstspiederīgie," teikts Eseksas policijas paziņojumā.

Mirušajiem tiks veikta autopsija.

Likumsargi uzskata, ka kravas konteiners ieradies no Zēbriges Beļģijā, taču nav zināms, kur tas bijis pirms tam.

Bulgārijas Ārlietu ministrija norādījusi, ka "Scania" kravas auto reģistrēts Bulgārijas pilsētā Varnā. Tas piederot uzņēmumam, kura īpašnieks ir Īrijas pilsonis. Taču britu policija teikusi, ka iespēja, ka upuri ir bulgāri, esot "mazticama", sacīja ministrija.

Bulgārijas premjerministrs Boiko Borisovs apgalvo, ka reģistrācija esot kravas auto vienīgā saistība ar Bulgāriju un ka braucamrīks neesot iebraucis Bulgārijā kopš 2017.gada.

Aculiecinieks Endija Larkins raidorganizācijai SKU stāstīja, ka esot kravas auto redzējis noparkotu Eseksas industriālajā parkā otrdienas pēcpusdienā. Viņš teica, ka esot pamanījis to, cik braucamrīks izskatījies dārgs, salīdzinot ar citiem uzņēmumu īpašumā esošajiem spēkratiem. Viņš arī teica, ka tolaik vadītāja kabīnē esot bijuši aizvilkti aizkari, tāpēc viņš nospriedis, ka vadītājs guļ.

Līdztekus izmeklēšanai par slepkavību notiek cita izmeklēšana par notikušā iespējamo saistību ar organizēto noziedzību, raksta "The Guardian".

Lai arī notikušā apstākļi joprojām nav zināms, organizācijas "Road Haulage Association" vadītājs Ričards Bērnets norādījis, ka "šī traģēdija pasvītro briesmas, kādām cilvēkus pakļauj migrantu bandas, kas nodarbojas ar cilvēku kontrabandu".

Viņš norādīja, ka konteineros ar saldēšanas funkciju temperatūra varot nokristies līdz pat -25 grādiem.

Bijušais imigrācijas policijas ģenerāldirektors Deivids Vuds intervijā raidorganizācijai BBC uzsvēra, ka konteinera maršruts esot bijis "neparasts".

"Protams, tas ir neparasts maršruts, jo Zēbrige ir kravu un konteineru osta, kurā imigrācijas pārbaudēm netiek pievērsta liela uzmanība, kā arī Purflīta [Eseksā] pārāk nekoncentrējas uz imigrācijas pārbaudēm. Virspusēji raugoties, ir saprotams, kāpēc tas varētu būt pievilcīgs organizētajai noziedzībai," viņš skaidro.

CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu