Slavenības apgūst Ziemassvētku receptes itāļu tradīcijās (1)

Sejas.lv
CopyLinkedIn Draugiem X

Itāļu ģimenes restorānā “Sale & Pepe” pulcējās Latvijā pazīstamas personības, ēdienmīļi un blogeri, lai kopā ar itāļu pavāriem Rafaelu un Ritu Ziemassvētku noskaņās gatavotu Boloņas tradicionālo svētku ēdienu tortelīni.

Uz meistarklasi itāļu restorānā 12. novembra vakarā pulcējās Latvijā populāras personības, toskait aktrise Agnese Zeltiņa, stiliste Kristīne Rudzinska un TV raidījumu vadītāja Indra Salceviča, kā arī ēdienu un dzīves baudītāji, lai iepazītu Ziemeļitālijas pilsētas Boloņas tradīcijas un ieskandinātu Ziemssvētku gaidīšanas laiku.

Restorānā “Sale & Pepe” viesus pārsteidza namatēva piedāvātā Ziemassvētku ēdienkarte, īpaši izceļot Boloņas tradicionālo ēdienu tortelīni – pildīta pasta, kas pasniegta liellopa un vistas gaļas buljonā. Vakara gaitā meistarklasē to varēja pamēģināt pagatavot ikviens, izmantojot tikai vietējos itāļu produktus. Rafaels viesus sagaidīja ar klasisko itāļu dzērienu Spritz, papildinot to ar itāļu uzkodu Flan al parmigiano con aceto balsamico – pīrāgu ar parmezānu un balzametiķi. Tam sekoja pašu gatavoto tortelīni baudīšana, bet kā pamatēdiens galdā tika celts tradicionālais Pjemontas reģiona ēdiens vitello tonnato – teļa gaļa, kas pasniegta ar tunča mērci. Savukārt saldajā ēdienā viesus pārsteidza semifreddo – klasiskais itāļu deserts.

“Restorāns fokusējas uz itāļu ēdieniem, tos gatavojot pēc īpašām receptēm, izmantojot produktus, kas nāk tieši no Itālijas. Redzam, ka par to ir interese, tāpēc fokusējamies uz jau esošo ēdienu uzlabošanu, kā arī papildinām ēdienkarti ar jaunām receptēm. Joprojām klientu visvairāk pieprasītā ir pasta carbonara, pica “Margarita” un lazanja, jo visas sastāvdaļas ir mūsu pašu gatavotas. Piemēram, lazanjas mērces pagatavošanai nepieciešamas trīs stundas. Jaunums ēdienkartē ir pasta ar jūras veltēm, kas vairāk domāta vietējiem klientiem nekā tūristiem,” pauž restorāna īpašnieks Rafaels Terlici (Raffaele Terlizzi).

“Sale & Pepe” ir itāļu restorāns, kas Latvijā atvērts pirms sešiem gadiem. Tas pieder itāļu ģimenei, kas pārcēlusies uz dzīvi Latvijā. Restorāna atvēršanā ieguldīti vairāk nekā 100 tūkstoši eiro.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu