Darbu atsāks plaisas dēļ slēgtie veikali tirdzniecības centrā "Mols" (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Kitija Mīļūna / LETA

Tirdzniecības centrā "Mols", kurā oktobra beigās tika konstatētas plaisas griestos, slēgtie veikali atsāks darbu, aģentūru LETA informēja Norvēģijas uzņēmuma "Linstow", kura meitaskompānija SIA "Linstow Center Management" Latvijā pārvalda tirdzniecības centrus "Alfa", "Mols" un "Origo", pārstāve Ilze Aizsila.

Viņa norādīja, ka ir saņemts neatkarīgu ekspertu gala ziņojums par situāciju "Molā", kas apliecina objekta konstrukciju drošumu. Līdz ar to tuvākajās dienās apmeklētājiem tiks atvērti veikali, kas tika īslaicīgi slēgti līdz detalizētas izpētes rezultātu saņemšanai. 

Aizsila atzīmēja, ka inženieru gala ziņojums apliecina, ka esošās konstrukcijas un pagaidu risinājumi pilnībā nodrošina bojāto pārsegumu nestspēju un objekts ir darbiniekiem un apmeklētājiem drošs. Ilgtermiņā ēkas ekspluatācijai tiks izstrādāts pastāvīgs sijas pastiprināšanas risinājums atbilstoši izpētes laikā iegūtajai informācijai.

"Linstow" pārstāve aģentūrai LETA atklāja, ka konstrukciju detalizētas izpētes laikā bija ierobežota veikalu "Narvesen", "Meyer" un "Baltman" darbība. Pēc izpētes gala ziņojuma saņemšanas, tika saskaņota atļauja veikalu darbību atjaunot. Veikali "Narvesen" un "Meyer" darbu ir atsākuši ceturtdien, savukārt veikals "Baltman" darbību neatsāks saistībā ar nomas līguma termiņa beigām.

Vienlaikus Būvniecības valsts kontroles biroja (BVKB) pārstāve Elīna Balgalve aģentūrai LETA sacīja, ka tirdzniecības centra "Mols" īpašnieki ir atsūtījuši BVKB apstiprinājumu, ka centrs ir drošs ekspluatācijai. Līdz ar to tirdzniecības centrs var atsākt darbību.

TVNET jau ziņoja, ka TV3 raidījums "Bez tabu" oktobra beigās ziņoja, ka "Mola" griestos izveidojusies plaisa. Tādējādi atsevišķās tirdzniecības centra zonās izvietoti pagaidu metāla balsti, bet no ēkas īpašniekiem novembra sākumā tiek gaidīti detalizētas tehniskās izpētes rezultāti.

Būvniecības valsts kontroles birojs (BVKB) neizslēdza, ka pēc padziļinātās izpētes var tikt pilnībā vai daļēji pārtraukta tirdzniecības centra ekspluatācija. Savukārt, ja izpētē tiks secināts, ka nav apdraudējuma mehāniskajai stiprībai un stabilitātei, ēkas lietošana netiks ierobežota, uzsvēra biroja pārstāve Elīna Balgalve.

Raidījuma komanda "Mola" apmeklējuma laikā pārliecinājās, ka netālu no tirdzniecības centra galvenās ieejas redzama gara plaisa, kas turpinās arī paralēlajā gaitenī. Gaiteņiem pa vidu esošais veikals "Narvesen" bijis slēgts. 

"Linstow Center Management" Latvijā pārvalda tirdzniecības centrus "Alfa", "Mols" un "Origo".

Tirdzniecības centrs "Mols" tika atklāts 1998.gadā, bet 2002.gadā centrs tika paplašināts.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu