Bārdiņu ataudzējis Zelenskis apskata Krievijas sagrābto kuģus pēc atgriešanās Ukrainā (10)

TVNET/BBC
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA/Scanpix

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis personīgi devies apskatīt trīs Ukrainas karakuģus, kurus gandrīz gadu bija sagrābusi Krievija, vēsta BBC Krievijas ziņu dienests.

Krievija 2018.gada 25.novembrī Krievijas jūras spēki Kerčas šaurumā pie okupētās Krimas krastiem apšaudīja un sagrāba trīs Ukrainas jūras spēku kuģus - velkoni "Jani Kapu" un mazos artilērijas bruņukuterus "Nikopoļ" un "Berdjansk", kā arī sagūstīja uz tiem esošos 24 jūrniekus.

Sagūstītie jūrnieki šī gada septembrī atgriezās Ukrainā gūstekņu apmaiņas rezultātā.

Pirmdien Krievija paziņoja par kuģu nodošanu Ukrainai.

Foto: EPA/Scanpix

Fotogrāfijās redzams, ka Zelenskis ataudzējis bārdiņu. Viņš nedēļas sākumā solīja neskūties, kamēr pats savām acīm nebūs redzējis atgriežamies trīs karakuģus, kurus Krievija pērn sagrāba pie okupētās Krimas krastiem. 

"Es ļoti priecājos, ka mūsu karakuģi ir atgriezušies. Kā jau solījām, esam panākuši mūsu jūrnieku atgriešanos un atguvuši karakuģus," sacīja Zelenskis.

Ukrainas prezidents piebilda, ka kuģi atgriezušies bez daļas aprīkojuma un ieroču. Zelenskis solīja par šo jautājumu vērsties pie Krievijas.

Ukrainas jūras spēku komandieris Igors Vorončenko izteicās, ka Krievija esot "aplaupījusi" abus bruņukuterus - "izskrūvēja pat spuldzes, izrāva rozetes un tualetes podus".

Foto: EPA/Scanpix
Komentāri (10)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu