NYT: Krievija viltojusi pierādījumus par Ukrainas iejaukšanos ASV prezidenta vēlēšanās (17)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Maskavas Kremlis
Maskavas Kremlis Foto: Reuters/ScanPix

Maskava veselu gadu īstenojusi operāciju, lai vainotu Ukrainu par pašas Krievijas īstenoto iejaukšanos 2016.gada ASV prezidenta vēlēšanās, tā, atsaucoties uz saviem avotiem, vēsta "The New York Times". Tieši uz Ukrainu Krievija mēģina uzvelt atbildību par tās veikto ASV Demokrātu partijas serveru uzlaušanu.

Informāciju par Ukrainas iejaukšanos Krievijas izlūkdienesti pārsūtīja Krievijas un Ukrainas oligarhiem un uzņēmējiem, kuri pēc tam to nodeva amerikāņu žurnālistiem. Rezultātā šo informāciju ieguva arī Trampa komanda, kas pārrunāja Ukrainas iejaukšanos ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu un Ukrainas prezidentu Volodimiru Zeļenski.

Krievijas neatlaidība šajā jomā, pēc "The New York Times" vēstītā, vainagojusies ar panākumiem, jo izdevies palielināt ASV Demokrātu un Republikāņu partijas savstarpējās nesaskaņas.

Jau vēstīts, ka bijusī Baltā nama Nacionālās Drošības padomes amatpersona Fiona Hila ceturtdien Pārstāvju palātas deputātiem sacīja, ka republikāņi, aizstāvot ASV prezidentu Donaldu Trampu impīčmenta izmeklēšanā, uzķērušies uz Krievijas sazvērestības teoriju par Ukrainu.

Amerikas izlūkošanas aģentūras uzskata, ka Maskava, iespējams, dubultos līdzīgus centienus, pastiprinoties 2020. gada prezidenta kampaņai, turklāt Krievijas spējas maskēt savas [informatīvā kara] operācijas ir pieaugušas.

Komentāri (17)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu