"SEB banka": Kreditēšanas apmēri šogad varētu augt par 5%

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
"SEB bankas" ēka Valdlaučos.
"SEB bankas" ēka Valdlaučos. Foto: Edijs Pālens/LETA

Kreditēšanas apmēri šogad varētu augt par 5%, otrdien Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas un Finanšu sektora uzraudzības apakškomisijas sēdē prognozēja "SEB bankas" valdes priekšsēdētāja Ieva Tetere.

Viņa stāstīja, ka "SEB banka" ir lielākais uzņēmumu kreditētājs Latvijā - juridiskajām personām banka kredītos izsniegusi divus miljardus eiro. Savukārt kopējais "SEB bankas" kredītportfelis veido 3,1 miljardu eiro.

Viņa minēja, ka visvairāk aizdevumu banka izsniegusi mazumtirdzniecības un vairumtirdzniecības nozarei (22%), kā arī transportēšanas pakalpojumu nozarei (16%) un lauksaimniecībai (16%).

Tāpat Tetere stāstīja, ka mājsaimniecībām banka izsniegusi aizdevumus 1,1 miljarda eiro apmērā, no kuriem lielākā summa aizdota mājokļa iegādei. Mājokļa iegādei klienti vidēji aizņemas 50 000 eiro ar atmaksas termiņu 20 gadi, tomēr samērā bieži šie aizņēmumi tiek atmaksāti jau pēc 12-13 gadiem.

Vērtējot kreditēšanas dinamiku, Tetere norādīja, ka kopš šā gada sākuma uzņēmumu kreditēšanas apmēri ir auguši par 1%, savukārt privātpersonu kreditēšanas apmēri kopš gada sākuma palielinājušies par 4,4%.

"Patlaban kreditēšanas pieaugums nav tik straujš kā gada sākumā. Prognozējams, ka kopumā kreditēšanas apmēri šogad augs par 5%, kas ir vērtējams kā sabalansēts pieaugums," pauda "SEB bankas" vadītāja.

Pēc aktīvu apmēra "SEB banka" ir trešā lielākā banka Latvijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu