Miljardieru sarakstā jau drīzumā varētu būt jauns līderis (2)

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP / Scanpix

Miljardieri Džefs Bezoss un Bils Geitss viennozīmīgi var atļauties iegādāties ļoti daudz ādas maku no “Louiss Vouitton” un ekskluzīvas preces no “Tiffany”. Tomēr drīzumā pasaules divu bagātāko cilvēku bagātības varētu kļūt ne tik iespaidīgas - pēc “Tiffany” pārņemšanas koncerna LVMH vadītājs Bernārs Arno (Bernard Arnault) var kļūt par visbagātāko cilvēku pasaulē, vēsta CNN.

Atsaucoties uz biznesa medija “Forbes” izveidoto reālā laika bagātības klasifikāciju, LVMH priekšsēdētājs un izpilddirektors Arno tagad jau pašlaik pieder bagātības 106 miljardu dolāru vērtībā. Arno bagātības faktiskā vērtība pirmdien pieauga vēl par vismaz 1%. Tas notika pēc viņa uzņēmuma vienošanās iegādāties “Tiffany” (TIF) par vairāk nekā 16 miljardiem dolāru. Pašlaik Arno un viņa ģimenei pieder vairāk nekā 47% Francijas luksusa preču giganta daļu.

LVMH akciju vērtības kāpums ļauj Arno pietuvoties un pat apsteigt ”Microsoft” līdzdibinātāja Bilu Geitsu, kura faktiskās vērtības ir 107 miljardu dolāru apmērā. Pavisam nedaudz priekšā ir “Amazon” izpilddirektors Bezoss, kurš “Forbes” Miljardieru sarakstā var lepoties bagātībām, kas ir gandrīz 110 miljardus dolāru vērtas.

Pēc aģentūras “Bloomberg” datiem, Arno varētu apsteigt Bezosu un Geitsu pat ar lielāku starpību, nekā līdz šim uzskatīts. Arno vērtības pagaidām tiek lēstas 100 miljardu dolāru vērtībā. Arno, Bezoss un Geitss ir pārliecinoši priekšā arī citiem miljardieriem. Pēc “Forbes” informācijas, Vorena Bafeta bagātību vērtība ir 86 miljardi dolāru, savukārt Facebook izpilddirektora Marka Zakerberga īpašumu vērtība ir aptuveni 75 miljardi dolāru.

“Oracle” vadītāja Larija Elisona un Spānijas mazumtirdzniecības magnāta Amansio Ortegas, “Inditex” līdzdibinātāja, kuram pieder ātrās modes ķēde “Zara”, īpašumu vērtības katram ir aptuveni 70 miljardi dolāru.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu