Bunkus ģimene noraida pārmetumus par kapavietas izvēli (36)

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Mārtiņa Bunkus atdusas vieta
Foto: Mārtiņa Bunkus atdusas vieta Foto: TVNET

Nogalinātā zvērinātā advokāta Mārtiņa Bunkus ģimene “kategoriski noraida jebkādus publiskajā telpā tieši vai netieši paustos pārmetumus par kapavietas piešķiršanu Mārtiņa Bunkus apbedīšanai”, paziņojumā medijiem norāda Bunkus ģimene, vēsta lsm.lv. 

Ģimene uzsver, ka “lūgums par kapavietas piešķiršanu M. Bunkus tika veikts, strikti ievērojot normatīvo aktu regulējumu, kāds tas ir pieņemts un šobrīd pastāv”. 

M. Bunkus  kapavietas izvēli un ierīkošanu bija pilnībā uzņēmusies nogalinātā advokāta māte, kas vēlējās darīt labāko sava dēla piemiņas saglabāšanai.   Pēc dēla zaudēšanas M. Bunkus māte likumā noteiktajā kārtībā vērsās Tieslietu ministrijā ar lūgumu atbalstīt kapavietas piešķiršanu dēla apglabāšanai.

“Izvērtējot M. Bunkus kā zvērināta advokāta pieredzi un lomu tieslietu sistēmā, kā arī izskatot neatkarīgu organizāciju - Eiropas maksātnespējas procesa profesionāļu asociācijas, Eiropas advokātu un juridisko biedrību padomes un Igaunijas advokātu padomes sniegto novērtējumu par M. Bunkus, Tieslietu ministrija lēma par atbalsta vēstules izsniegšanu,” informēja ģimene.  

Pēc Tieslietu ministrijas vēstules saņemšanas Rīgas domes Kapsētu pārvalde uzrādīja M. Bunkus mātei pieejamās kapavietas, kuras visas bija aizaugušas un gadiem neizmantotas. Konkrēto kapavietu M. Bunkus māte izvēlējās no šīm ierādītajām vietām. 

Komentāri (36)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu