Pietiek gaidīt! Ziemassvētku rotājumiem piemīt pārsteidzoši pozitīva ietekme

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Momenti.lv/Anita Austvika

Jau rītdien sāksies Otrā advente, kas ir lielisks brīdis, lai beidzot sapostu mājokli Ziemassvētku tematikā. Lai gan šāds fakts daudziem liksies pilnīgi pašsaprotams, taču zinātnieki ir oficiāli apstiprinājuši faktu, ka agri izlikti Ziemassvētku rotājumi pozitīvi ietekmē cilvēku mentālo stāvokli, vēsta portāls "Business Insider". 

Vadoties pēc pētnieku domām, jau agrīni izrotāta māja ar Ziemassvētku rotājumiem spēj padarīt mājiniekus priecīgākus un pozitīvākus. Pētījuma vadītājs, psihoanalītiķis Stīvs Makkevens skaidro: "Lai gan pastāv neskaitāmi iemesli, kādēļ cilvēki ir teju kā apsēsti ar mājas pārvēršanu par Ziemassvētku oāzi, taču visbiežāk šo personu galvenais motīvs ir imitēt nostalģiskās izjūtas, ko rada eglīte, sveces, dāvanas, ornamenti un citi nieciņi." Tāpat psihoanalītiķis atklāj, ka daudzos gadījumos Ziemassvētku rotājumu radītās pozitīvās emocijas spēj kompensēt tagadnes nelaimīgos notikumus, kas nozīmē, ka mēs paši ar rotājumiem cenšamies aizmirst satraukumu pilno ikdienu. 

"Pasaulē, kas ir pilna ar stresu un nemieru, cilvēki cenšas izolēt nepatīkamās sajūtas ar lietām, kas viņus iepriekš ir darījušas laimīgus. Tieši Ziemassvētku rotājumi ir tas elements, kas liks mums atcerēties sajūtas, ko šie svētki radīja bērnībā," skaidro Makkevens. "Dekorācijas ir kā ceļš uz šīm bērnības atmiņām, kas pieaugušajos spēj atmodināt prieku un sajūsmu." 

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu