Vēlas veicināt pasažieru pārvadājumus starp Kaļiņingradu un Latviju (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X

Satiksmes ministrija (SM) vēlas veicināt pasažieru pārvadājumus starp Kaļiņingradu un Latviju. Novembra izskaņā SM valsts sekretāra vietnieks Uldis Reimanis un transporta nozares pārstāvji piedalījās Latvijas vēstnieka Krievijā Māra Riekstiņa vadītās delegācijas vizītē Kaļiņingradā.

Darba vizītes ietvaros vēstnieka delegācijai notika vairākas tikšanās ar Kaļiņingradas apgabala amatpersonām - gubernatoru Antonu Aļihanovu un apgabala valdības pārstāvjiem, Kaļiņingradas Tirdzniecības rūpniecības palātas prezidentu Feliksu Lapinu, kā arī Kaļiņingradas dzelzceļa, Kaļiņingradas jūras tirdzniecības ostas un lidostas "Hrabrovo" pārstāvjiem.

Reimaņa tikšanās laikā ar Kaļiņingradas apgabala Infrastruktūras attīstības ministri Jeļenu Djatlovu galvenā uzmanība tika pievērsta jautājumiem, kas saistīti ar pasažieru pārvadājumu pilnveidošanu starp Kaļiņingradu un Latviju visās transporta jomās.

SM informēja, ka Kaļiņingradas amatpersonas pauda lielu ieinteresētību sadarbībā ar Latvijas nacionālo lidsabiedrību "airBaltic", lai nākotnē tiešā aviosatiksme starp Rīgu un Kaļiņingradu būtu nodrošināta arī ziemas sezonā.

Savukārt VAS "Latvijas dzelzceļš" (LDz) nākamā gada pirmajā pusgadā turpinās sāktās sarunas par pasažieru pārvadājumiem maršrutā Kaļiņingrada-Sanktpēterburga caur Latviju.

Latvijas delegācijas sastāvā bija arī AS "Rīgas starptautiskā autoosta" vadība, kas ar Krievijas partneriem pārrunāja nepieciešamos pasākumus tālsatiksmes autobusu kustības uzlabošanā. LDz pārstāvjiem notika arī sarunas ar Kaļiņingradas pusi par sadarbības dzelzceļa pārvadājumos no Ķīnas attīstīšanu.

Sadarbības potenciāla tālākai apzināšanai Reimanis aicināja Kaļiņingradas apgabala Infrastruktūras attīstības ministri kopā ar nozares uzņēmēju delegāciju nākamā gada pirmajā pusgadā apmeklēt vizītē Latviju.

Delegācijas sastāvā bija Latvijas transporta un loģistikas nozari pārstāvēji - LDz, "Rīgas starptautiskā autoosta", SIA "A&A Logistic", SIA "AG Handling" un SIA "OVI".

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu