Kā Versaļas pils: Ņujorkā pārdošanā nonācis 18 istabu dzīvoklis

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Brown Harris Stevens

Ja rocība ļauj - kāpēc gan neizvēlēties mājokli ar 18 istabām? Nupat nekustamo īpašumu tirgū ir nonācis dzīvoklis, kas pārsteigs ikvienu - tas ir iekārtots gluži kā Versaļas pils un tajā varēsi izmitināt visus savus radus. Smalkajā dzīvokļu namā mitinās arī dizaineris Tomijs Hilfidžers un filantrops Kens Grifins, vēsta portāls "Forbes". 

Savdabīgais mājoklis pārdošanā ir nonācis pirmo reizi 60 gados un pirms tam ir piederējis naftas magnātam Čārlzam Raitsmanam un viņa sievai Džeinai, kas šā gada aprīlī aizgājusi aizsaulē. Pāris daļu ieņēmumus guvuši ar dzīves laikā iegādātajām un vēlāk pārdotajām mākslas kolekcijām, vērtīgajiem priekšmetiem un vērtslietām. Ne velti dzīvoklis ir teju izkaisīts ar dārgiem priekšmetiem un mākslas darbiem.  

Dzīvokļu ēka, kurā atrodas Raitsmanu dzīvoklis 
Dzīvokļu ēka, kurā atrodas Raitsmanu dzīvoklis Foto: Wikimedia Commons

Dzīvoklis  atrodas trešajā stāvā un aizņem 650 kvadrātmetrus. Kopumā šeit ir ierīkotas sešas guļamistabas, septiņas vannasistabas un vairākas atpūtas telpas. Īpašs bonus dzīvoklim ir tā ainava, kas paveras no logiem - no dzīvokļa var vērot centrālo parku. 

Foto: Brown Harris Stevens

Dzīvokļa iepriekšējie saimnieki ir bijuši greznas dzīves tīkotāji - dzīvoklī ir ierīkota Versaļas pils grīdas parketa imitācija un vairāki marmora kamīni, kas ir ražoti Francijā, 18. gadsimtā. Greznajā dzīvoklī ir septiņi kamīni. Līdz ar dārgām mēbelēm, saimnieki jaunajam īpašniekam ir atstājuši dārgu mākslas darbu kolekciju. 

Foto: Brown Harris Stevens

Sludinājums vēsta, ka dzīvokļa ziemeļu pusē ir ierīkota dārga virtuve, ēdamistaba un sulaiņu guļamistabas. Ēkas augšējā stāvā atrodas atsevišķa veļas telpa, vīna noliktava, mantu novietne un dokumentu glabātuve. 

Foto: Brown Harris Stevens

Līdz ar smalko dzīvokli, potenciālajam pircējam vēl ir iespēja iegādāties mazmazītiņu dzīvoklīti viesiem vai sulaiņiem ēkas pirmajā stāvā par 2,5 miljoniem ASV dolāru. Savukārt pats 18 istabu dzīvoklis izmaksās 50 miljonus dolāru. Pati ēka, kurā atrodas fenomenālais dzīvoklis ir celta 1916. gadā neorenesanses arhitektūras stilā. 

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu