Ielu apledojums un sniegs Rīgā veicina sastrēgumu veidošanos

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Sastrēgums. Ilustratīvs attēls
Sastrēgums. Ilustratīvs attēls Foto: Ingars Tenis, TVNET

Otrdienas, 3. decembra rītā galvaspilsētā apledojuma un sniega dēļ daudzviet ielās izveidojušies sastrēgumi. Laikam ritot, to gan kļūst mazāk, tomēr portālā balticmaps.eu redzams, ka aizvien netrūkst ielu ar transporta drūzmēšanos.

Lielākie sastrēgumi ap desmitiem rītā bija novērojami Viestura prospektā, pagriezienā uz Tilta ielu,  Krasta ielā pie dzelzceļa tilta, Mūkusalas ielā, braucot virzienā uz Akmens tiltu, Kārļa Ulmaņa gatvē abos virzienos un uz vairākiem citiem galvaspilsētas galvenajiem ceļiem. 

Foto: balticmaps.eu

Tikmēr Valsts policija savā Facebook kārtējo norāda, ka naktī daudzviet Latvijā ir uzsnigusi bieza sniega sega un vēlreiz atgādina, ka šādos apstākļos jāizvēlas atbilstošs braukšanas ātrums, kā arī jāievēro droša distance. Citiem vārdiem sakot, policijas aicina palielināt attālumu līdz priekšā braucošajam auto, jo bremzēšanas ceļš ziemā ir garāks.

Tai pašā laikā Rīgas Dome savā Twitter profilā norāda, ka uz Rīgas ceļiem strādā 40 tehnikas vienības, kas veic ielu apstrādi ar pretslīdes materiāliem.

Rīgā ir pāris centimetri sniega, Daugavpili sedz aptuveni piecus centimetrus bieza sniega sega. Vairāki centimetri sniega saglabājas arī daudzviet Kurzemē, savukārt reģiona rietumos pie jūras, kā arī daļā Zemgales sniega ir pavisam maz vai nemaz.

Sākot ar trešdienu, visā valstī gaisa temperatūra ilgstoši gaidāma virs nulles, daudzviet arī virs +5 grādiem, tādēļ šonedēļ sniegs pilnībā nokusīs, prognozē sinoptiķi. Iespējams, nākamnedēļ Latvijas lielāko daļu no jauna pārklās sniegs.

Otrdienas rītā Latvijas rietumu un centrālajā daļā ir pārsvarā skaidrs laiks, bet no jūras nākoši mākoņi vietām nes īslaicīgu snigšanu, vairāk snieg Vidzemes dienvidrietumos - Rīgas tuvumā, liecina meteoroloģiskā informācija.

Rīgā mainīgs mākoņu daudzums, daļā pilsētas palaikam stipri snieg, pūš rietumu vējš 2-7 metri sekundē. Gaisa temperatūra pie jūras saglabājas virs nulles, bet citviet pilsētā ir 0..-3 grādi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu