VUGD par ugunsdrošību mājoklī konsultē iedzīvotājus Latgalē (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
VUGD. Ilustratīvs attēls.
VUGD. Ilustratīvs attēls. Foto: Una Kupruka/LETA

Latgalē īpašā Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) akcijā, kas norisinājās šonedēļ, konsultāciju par ugunsdrošību un dūmu detektoriem dienesta daļās un posteņos vēlējies saņemt 171 iedzīvotājs.

Vislielākā interese novērota Daugavpilī, kur uz VUGD bija devušies 95 iedzīvotāji, Ludzā bija 22 interesenti, Krāslavā 18, bet Preiļos 19.

Vairums no apmeklētājiem uz konsultāciju bija ieradušies ar savu jau iegādāto dūmu detektoru un gribēja pārliecināties, ka tas atbilst ugunsdrošības noteikumos iekļautajām prasībām. Cilvēkus interesēja arī praktiskas lietas - kā ierīci piestiprināt pie griestiem un kā ievietot bateriju dūmu detektorā.

Jautājumi tika uzdoti arī par dūmu detektoru dažādajām cenām, kā arī vietām, kur tos var iegādāties. VUGD nodarbinātie skaidroja, ka dūmu detektorus var iegādāties jebkurā elektropreču, saimniecības preču vai pārtikas preču veikalā, kā arī specializētajos ugunsdrošības aprīkojuma veikalos. Vienkāršāko modeļu cenas ir aptuveni pieci līdz desmit eiro. VUGD uzsver - būtiski atcerēties, lai būtu "CE" marķējums un atbilstība standartam. 

Tāpat iedzīvotāji izmantoja iespēju noskaidrot, kur savā mājoklī uzstādīt dūmu detektoru. VUGD skaidroja, ka Ugunsdrošības noteikumu prasības nosaka, ka dzīvoklī jābūt vismaz vienam dūmu detektoram, bet privātmājā detektoram jābūt katrā stāvā, taču ugunsdzēsēji glābēji rekomendē tos uzstādīt katrā telpā, kurā guļ un visvairāk uzturas mājinieki. Netiek rekomendēts dūmu detektoru uzstādīt vannas istabā, tualetē, kā arī virtuvē, jo tā darbību var izraisīt tvaiki, piemēram, brīdī, kad tiek kāsti kartupeļi. 

Konsultāciju diena norisinājās tieši 30 dienas pirms stājās spēkā Ugunsdrošības noteikumu prasība, kas nosaka, ka visos mājokļos jābūt uzstādītiem dūmu detektoriem.

Jau vēstīts, ka nākamgad stāsies spēkā nozīmīgas Ugunsdrošības noteikumu prasības, un visos mājokļos būs jābūt uzstādītiem autonomiem ugunsgrēka detektoriem, kas reaģē uz dūmiem, bet privātmājas papildus būs jānodrošina ar ugunsdzēsības aparātu.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu