TOP 6 ķermeņa kopšanas līdzekļi, bez kuriem neiztikt ziemā

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Unsplash

Nav noslēpums, ka mūsu klimatiskie apstākļi ziemā padara ādu sausu un sasprēgājušu – īpaši rokām, pēdām un lūpām.

Lai izvairītos no sausas ādas un mazinātu diskomfortu, ārste rezidente dermatoloģijā un skaistuma eksperte Valentina Rimkiene iesaka sešus kopšanas līdzekļu tipus, kurus iekļaut Tavā ikdienas rutīnā.

1. Līdzekļi sejas mitrināšanai

Lai arī ziemā saglabātu sejas ādu jauneklīgu un neļautu tai zaudēt dabisko mitrumu, īpaši uzmanība jāpievērš līdzekļiem, kas nodrošina sejas ādas mitrināšanu. Mitruma trūkums var izraisīt ne tikai ādas sausumu, bet arī papildu kairinājumu un iekaisumu, kas var novest pat līdz ādas plaisāšanai. Lai no tā izvairītos, ziemā seruma vietā izvēlies losjonu vai krēmu. Pārliecinies, ka ziemā lietotie produkti ne tikai mitrina, bet to sastāvā ir arī šī sviests, kokosriekstu eļļa, lanolīns vai citas vielas, kas novērš vai aizkavē mitruma zudumu.

2. Mitrinošs roku krēms

Aukstā un sausā gaisā arī roku ādai ir tendence zaudēt dabiskās aizsargājošās eļļas un mitrumu. Kad aukstums mazinās un gaiss kļūst mitrāks, āda bieži uzlabojas. Labāku rezultātu sasniegšanai eksperte iesaka ziemas laikā lietot bagātīgus un barojošus krēmus.

3. Nomierinošs ķermeņa krēms

Ja ziemas sezonā ādu īpaši nemitrina, tā kļūst sausa un raupja, īpaši kājām. Tādēļ, ja ikdienā nākas saskarties ar sausu vai niezošu ādu, jābūt ļoti vērīgam un tā pietiekami jāmitrina, lai ādas stāvoklis būtiski nepasliktinātos. Sausums un nieze var parādīties jebkur ķermenī, tomēr visbiežāk to novēro uz kājām.

4. Mitrinoša sejas maska

Mitrinošie produkti, kuru sastāvā ir vitamīns E un C, hidrolizēts kolagēns un elastīns, avokado, auzu pārslas (īpaši piemērotas jutīgai ādai), kā arī ēteriskās eļļas, piemēram, kliņģerīšu, alvejas, argāna un jojobas eļļas palīdzēs līdzsvarot ādas dabiskās eļļas. Speciāliste silti iesaka izvairīties no produktiem, kuru sastāvā ir mākslīgās smaržvielas, un pieturēties pie dabiskām sastāvdaļām – īpaši cilvēkiem ar jutīgu un sausu ādu. Savukārt, ja iepriekš ir piedzīvota kāda alerģija, labāk izvēlēties hipoalerģisku sejas masku.

5. Barojošs lūpu balzams

Ziemas laikā ir nepieciešams pasargāt arī lūpas, izveidojot aizsargbarjeru starp ādu un auksto gaisu. Eksperte norāda, ka ādai uz lūpām nav tauku dziedzeru un, atšķirībā no citām ķermeņa daļām, mitrinošās eļļas nerodas dabiski.

Vienmēr nēsā līdzi kabatā lūpu balzamu un lieto to tik bieži, cik nepieciešams. Tāpat ziemas laikā jāizvairās no lūpu aplaizīšanas – kaut arī tas uz mirkli palīdz, līdz ko siekalas izžūst, āda paliek vēl sausāka nekā pirms tam.

6. Saules aizsargkrēms

Vairums cilvēku uzskata, ka aukstākajā gadalaikā nav nepieciešams lietot pret apdeguma līdzekli, jo ziemas saulē nevar tik viegli iesauļoties. Tas skaidrojams ar to, ka ziemā sastopamie UVB stari ir daudz vājāki, taču jāliek aiz auss, ka tie ir ne mazāk bīstami – UVA staru līmenis visu gadu paliek vienāds un rada grumbiņas, kas noved pie priekšlaicīgas novecošanās, turklāt bojājumi ir tikpat spēcīgi kā citos gadalaikos.

Tapis sadarbībā ar interneta aptieku Azeta.lv.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu