Bajāre: Latvijas finanšu sektora reputācijas atjaunošanā jau ir izdarīts ļoti daudz (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Edijs Pālens / LETA

Latvijas finanšu sektora reputācijas atjaunošanā jau ir izdarīts ļoti daudz, ceturtdien intervijā LNT raidījumam "900 sekundes" pauda Finanšu nozares asociācijas valdes priekšsēdētāja Sanita Bajāre.

"Finanšu sektora reputācijas atjaunošanā, runājot par fundamentālām izmaiņām, ļoti daudzas lietas jau ir izdarītas. Tas attiecas gan uz regulējumu, gan uz piemērošanas jautājumiem," teica Bajāre.

Tāpat viņa pauda viedokli, ka arī starptautiskie partneri novērtē Latvijas paveikto. "Mēs esam izdarījuši ļoti daudz, un arī starptautiskie partneri to nopietni vērtē un ir jau novērtējuši," minēja asociācijas vadītāja.

Jautāta, ar cik nopietnām bažām ir jāgaida Eiropas Padomes noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas un terorisma finansēšanas pasākumu novērtēšanas ekspertu komitejas "Moneyval" ziņojums, Bajāre atzīmēja, ka veselīgas bažas ir dzinējspēks, tāpēc nevajadzētu palaist garām iespējas, kuras ir radušās.

"Nevajag iegrimt bažās. Vajag iet tālāk, vajag skatīties uz attīstību un vajag nest tālāk attīstības stāstu, lai mazinātu bažas. Mums ir ko stāstīt, un ir jādomā tālāk jau par attīstības lietām," sacīja Bajāre.

Jau vēstīts, ka "Moneyval" plenārsēdē Strasbūrā decembra sākumā skatīja Latvijas iesniegto progresa ziņojumu par piektās kārtas novērtēšanā iekļauto rekomendāciju izpildi. Pēc plenārsēdes "Moneyval" eksperti sniegs vērtējumu par katru no rekomendācijām, kurās Latvija saņēma vērtējumu "daļēji atbilstoši", piešķirot jaunus tehniskās atbilstības reitingus Latvijas nelegāli iegūto līdzekļu legalizēšanas un terorisma un proliferācijas finansēšanas novēršanas sistēmas novērtējumam.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu