Identificēti vēl divi Krievijas algotņi, kas piedalījās brutālā sīrieša slepkavībā (57)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Facebook

2017.gadā tika nogalināts Sīrijas armijas dezertieris, bet viņa ķermenis tika sadalīts gabalos un aizdedzināts. Krievijas izdevums “Fontanka” izdevums identificējis vēl divus Krievijas algotņus, kas saistīti ar šī nozieguma izdarīšanu.

Novembrī Krievijas laikraksts “Novaja gazeta” ziņoja, ka šo slepkavību izdarījuši un nofilmējuši Krievijas privātās militārās kompānijas “Vagner” algotņi. Pēc šīs publikācijas Krievijas medijos tika nosaukti trīs ar šo slepkavību saistītu cilvēku vārdi.

Tagad šajā lietā jaunu informāciju izdevies iegūt arī medijam “Fontanka” - medijs apgalvo, viens no slepkavībā iesaistītajiem cilvēkiem ir 34 gadus vecais Pleskavas iedzīvotājs Vladimirs B.

Viņš slepkavības video tiek uzrunāts kā “Vova”.

“Fontanka” noskaidrojusi, ka Vladimirs B. iepriekš dienējis Krievijas īpašo uzdevumu vienībā. Līdz 2013.gadam viņš esot dienējis kopā ar Dmitriju Utkinu, kurš tiek dēvēts par “Vāgneru”.

Utkins vēlāk kļuva par vienu no privātās militāras kompānijas “Vagner” vadoņiem.

Vladimirs B. par “Vagner” dalībnieku kļuva 2015.gadā, bet 2017.gadā viņš vairākas reizes piedalījies dažādās “Vagner” misijās Sīrijā.

Pats Vladimirs B. sarunā ar “Fontanka” pārstāvjiem noliedza gan to, ka viņš esot “Vagner” kaujinieks, gan to, ka viņš jebkad bijis Sīrijā.

Savukārt vēl viens šajā slepkavībā iesaistītais cilvēks ir Tadžikistānā dzimušais Krievijas pilsonis – 28 gadus vecais Džahongirs M.

Kā apgalvo “Fontanka”, tieši viņš sadalījis nogalinātā sīrieša ķermeni, bet aplējis to ar degšķidrumu un aizdedzinājis.

Arī Džahongirs M. ir “Vagner” algotnis, kurš Sīrijā bijis gan 2017.gadā, gan 2018.gadā.

Ar viņu “Fontanka” žurnālistiem gan sazināties neizdevās.

Komentāri (57)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu