"Twitter" bloķē Saūda Arābijas atbalstītu manipulāciju

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Mikroblogošanas platforma "Twitter" piektdien paziņoja, ka ir bloķējusi tūkstošiem kontu saistībā ar Saūda Arābijas atbalstītiem manipulācijas centieniem.

Apmēram 88 000 bloķēto kontu bija saistīti ar Saūda Arābijas valsts atbalstītām "informācijas operācijām", ar kurām tika pārkāpti šīs platformas pretmanipulācijas noteikumi.

Lielākā daļa šo kontu bija arābu valodā un ar mērķi "izplatīt Saūda Arābijas varas iestādēm labvēlīgus paziņojumus", bet daļa satura bija angļu valodā un tas bija paredzēts "Rietumu auditorijai".

"Mūsu iekšējā analīze rāda, ka šis tīkls bija iesaistīts dažādos platformas manipulācijas veidos, vēršoties pie diskusijām, kas saistītas ar Saūda Arābiju, un sekmējot tās ģeopolitiskās intereses uz pasaules skatuves," bloga paziņojumā informēja tvitera drošības komanda.

Platforma paziņoja, ka ir publiskojusi detaļas par 5929 kontiem, un nosauca to par "reprezentatīvu paraugu" 88 tūkstošiem aizdomīgo kontu.

"Twitter" veiktā izmeklēšana izsekoja koordinētās darbības avotu līdz Saūda Arābijā bāzētai sociālo mediju mārketinga firmai "Smaat", kas tika pastāvīgi nobloķēta šajā platformā.

''Smaat" strādāja "augsta profila indivīdu" un vairāku Saūda Arābijas valdības institūciju uzdevumā, lietojot automatizētus rīkus, "lai maskētu platformas manipulāciju, kas cēlusies no šiem kontiem". 

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu