"Bite Latvija" nākamo 5G bāzes staciju plāno uzstādīt Ķīpsalā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Zane Bitere/LETA

Mobilo sakaru operators "Bite Latvija" nākamo 5G staciju plāno uzstādīt Ķīpsalā nākamā gada sākumā, tā nodrošinot 5G tīkla pārklājumu publisko pasākumu laikā 11.novembra krastmalā, AB dambī, Vecrīgā un biznesa centros Pārdaugavā, pastāstīja "Bite Latvija" vadītājs Kaspars Buls.

Viņš sacīja, ka 5G ieviešanā visiem operatoriem ir vēl ļoti daudz sarežģītu mājasdarbu, kas skar arī infrastruktūras izbūvi. Buls prognozēja, ka 5G bāzes staciju uzstādīšana prasīs daudz izaicinājumu sabiedrības lielās pretestības dēļ. 

"Jau tagad novērojam, ka, ieviešot 4G+ tehnoloģiju, uzstādot, piemēram, tīkla pastiprinātājus iekštelpās, pat tirdzniecības centros, atsaucība ir zema vai pat noraidoša. Ņemot vērā sabiedrībā valdošo noskaņojumu par 5G tehnoloģiju, bāzes staciju saskaņošanas process būs vēl sarežģītāks un laikietilpīgāks," viņš skaidroja.

Buls piebilda, ka "Bite Latvija un "Tele2" veidotajā kopuzņēmumā "Centuria" plāno pilnvērtīgu 5G tīkla pārklājumu visā Latvijā nodrošināt līdz 2023.gadam. 

"Tad tirgū būs arī vairāk šo tehnoloģiju atbalstošas ierīces, kas 5G iespējas ļaus pilnvērtīgi izmantot gan biznesa klientiem no dažādām industrijām, gan ikdienas mobilo sakaru lietotājiem," sacīja Buls.

Vienlaikus viņš atzīmēja - kamēr 5G ir nākotne, visiem operatoriem ir jāturpina darbs pie esošā tīkla stiprināšanas un paplašināšanas. 

LETA jau ziņoja, ka "Bite Latvija" pērn strādāja ar 91,642 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 16% vairāk nekā gadu iepriekš, bet peļņa pieauga 1,7 reizes un bija 12,664 miljoni eiro.

"Bite Latvija" reģistrēta 2005.gada maijā, un tās pamatkapitāls ir 99,085 miljoni eiro. "Bite Latvija" 100% kapitāldaļas pieder "Bite Lietuva", kas ir starptautiskās aktīvu pārvaldīšanas kompānijas "Providence Equity Partners" uzņēmums.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu