Ķīnā 44 cilvēki sasirguši ar mistisku respiratoro vīrusu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X

Cilvēki tagad spekulē par to, ka šis vīruss patiesībā varētu būt ārkārtīgi lipīgā slimība SARS.

Vairākus dučus Ķīnas pilsētas Uhaņas iedzīvotāju skārusi neidentificēta pneimonijas vīrusa forma, raisot bažas par to, ka valstī parādījies smagais akūtais respiratorais sindroms (SARS).

2002. un 2003. gadā SARS epidēmija skāra 26 valstis, inficējot vairāk nekā 8000, bet nogalinot vairāk nekā 750 cilvēku. Epidēmija sākās Ķīnā, kur Honkongā no tās nomira 299 cilvēki, bet pārējā valstī vēl 349, vēstīja Āzijas ziņu izdevums “CNA”.

SARS vīruss viegli izplatās kontaktā ar inficētajiem cilvēkiem, gaisa pilienu ceļā, viņiem klepojot vai šķaudot. Pasaules Veselības organizācija 2004. gadā paziņoja, ka Ķīna ir brīva no SARS, tomēr tagad mistiskais respiratorais vīruss Ķīnā liek spekulēt par SARS iespējamo atgriešanos.

Kā vēsta ziņu aģentūra “AFP”, pagaidām reģistrēti 44 saslimšanas gadījumi, no kuriem 11 ir ļoti smagi. Daudzi no inficētajiem indivīdiem ir Uhaņas jūras velšu tirgus stendu īpašnieki. Lai ierobežotu vīrusa tālāku izplatību, tirgus ir slēgts, kā arī Honkongas, Singapūras un Taivānas lidostās tiek pievērsta lielāka uzmanība ar drudzi slimiem pasažieriem.

Infekcijas izraisītājs pagaidām nav zināms, bet Uhaņas pašvaldības veselības komisija no potenciālo iemeslu saraksta ir izslēgusi gripu, putnu gripu, adenovīrusa infekciju un citas izplatītas elpceļu slimības.

“Pagaidām nedz izslēgts, nedz apstiprināts ir koronavīrusa izraisīts akūts respiratorais sindroms,” ziņu aģentūrai “AFP” atklāja Pasaules Veselības organizācijas pārstāvis Ķīnā.

Savukārt par spekulācijām, kas skar SARS infekciju, Uhaņas policija paziņoja, ka ir sodījusi astoņus indivīdus, kas internetā bez faktu pārbaudes publicējuši maldīgu informāciju.

“Ja ir SARS, tad mēs esam gatavi tikt ar to galā, bet, ja tas ir jauns vīrusa veids, tad mums jābūt ļoti uzmanīgiem,” teica medicīnas profesore Ķīnas universitātē Emīlija Čaņ In-Jan.

2002. gada SARS epidēmijas laikā gāja bojā daudzi gados jauni cilvēki, tāpēc ir svarīgi noskaidrot vai jaunā vīrusa nopietnākie gadījumi skāruši jaunus vai vecus cilvēkus.

Mistisko pneimoniju varētu izraisīt arī kāds rets vīruss, kas iepriekš nav bijis zināms.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu