Eksperti: Nodokļu sistēma Latvijā ir jāvienkāršo (3)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Evija Trifanova / LETA

Latvijā nodokļu sistēma būtu jāvienkāršo, trešdien diskusijā par gaidāmajām Latvijas nodokļu sistēmas izmaiņām atzina politiķi un nozares eksperti.

Tostarp deputāts Mārtiņš Bondars (AP) norādīja, ka nodokļu reformā prioritātēm jābūt nabadzības mazināšanai un taisnīgai nodokļu iekasēšanai. "Līdz ar izmaiņām nodokļu sistēmā, manuprāt, kā prioritātes jāsaglabā nabadzības mazināšana, vienlīdzība un taisnīga nodokļu iekasēšana. Katra prioritāte ir kā izaicinājums, kas nedzīvo uz vienas lapas, līdz ar to, tas apgrūtina sasniegt mērķi par vienkāršu un kontrolētu nodokļu sistēmu," viņš teica.

Tāpat Bondars norādīja, ka, īstenojot nodokļu reformu, būtu jāņem vērā, piemēram, Igaunijas pieredzi par to, kā veicināt ekonomikas izaugsmi, vienkāršojot nodokļu sistēmu. "Patlaban no šī mērķa mēs esam tālu," viņš pauda.

Deputāts Vjačeslavs Dombrovskis (S) minēja, ka Latvijā nodokļu sistēmas kontekstā problēmas nemainās un 2021.gadā atkal būs diskusijas par diferencēto neapliekamo minimumu, mikrouzņēmumu nodokli un jaunuzņēmumu atbalstu, kā arī citām būtiskām tēmām. "Mēs esam iesprūduši - mums ir tās pašas problēmas atkal un atkal. Kāpjam uz tā paša grābekļa," viņš teica.

Savukārt audita, nodokļu, grāmatvedības un finanšu konsultāciju uzņēmuma "BDO Latvia" vadošais partneris Jānis Zelmenis sacīja, ka Latvijai ir jāizvirza prioritātes, mērķi, pēc kuriem tiekties, lai panāktu ekonomikas izaugsmi.

Pasākumu rīkoja Īrijas Latvijas Tirdzniecības kamera kopā ar Šveices Tirdzniecības palātu Latvijā un "BDO Latvia".

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu