Austrālijas kūrortos ar sniega lielgabaliem cīnās pret ugunsgrēkiem

TVNET/REUTERS
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Austrālijas kalnu kūrortos ar sniega lielgabaliem uz slēpošanas trasēm tiek liets ūdens, lai nepieļautu ugunsgrēku izplatīšanos, vēsta aģentūra "Reuters".

Piektdien Sniega kalnu reģionā prognozēts liels karstums un mainīgs vēja virziens. 

Dienvidu puslodes lielākajā slēpošanas kūrortā Perišerā likti lietā sniega lielgabali, ar kuru palīdzību tiek laistīta spēcīga ūdens strūkla, lai izvairītos no tā, ka kūrortu savā varā varētu pārņemt savvaļas ugunsgrēki.

"Mēs gatavojamies tam, ka ugunsgrēka apstākļi pasliktināsies," kūrorta pārstāvis norādīja žurnālistiem. "Lai palīdzētu ugunsdzēsējiem, mēs izmantojam kūrorta infrastruktūru, tai skaitā sniega lielgabalus."

Tāda pati taktika pielietota Tredbo slēpošanas kūrortā uz dienvidaustrumiem no Austrālijas augstākās virsotnes Koscjuško kalna. 

"Ieslēgti visi sniega lielgabali, un tas ļāvis apturēt gruzdošās ogles [no tuvējiem ugunsgrēkiem]," norāda Tredbo darbojošās slēpošanas kompānijas īpašnieks Stīvens Tērners.

Piektdien par Perišeru un citām Austrālijas vietām lidoja ugunsdzēsēju lidmašīnas, izsvaidot pār teritoriju uguni slāpējošu pulveri, lai aizsargātu no liesmām reģiona infrastruktūru.

Sniega kalni ir tūristu iecienīts reģions pat vasaras laikā. Uz to dodas ne tikai slēpotāji,  bet arī kalnu velosipēdisti un citi dabas mīļotāji. Pirms nedēļas ugunsgrēka draudu dēļ dabas parks tika slēgts un tūristiem nācās evakuēties.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu