Rīdzinieki sašutuši: sniega nav, bet ielas kaisa ar sāli (34)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Edijs Pālens/LETA

Lai gan ziema ar salu un sniegu tā arī nav pienākusi, rīdzinieku uzmanību piesaistījis sāls uz ielām un ietvēm. Sociālajos tīklos cilvēki spriež, kāpēc ielas “jāsāla”, ja nav ne sniega, ne ledus, bet sāls bojā apavus. Rīgas domes |(RD) Satiksmes departamentā (SD) skaidro, ka pretslīdes materiāls tiek kaisīts preventīvos nolūkos.

Ar sāls maisījumu ielas un ietves tiek kaisītas, lai neveidotos melnais ledus, jo laika apstākļi ir mānīgi, skaidro RD SD Sabiedrisko attiecību projektu vadītāja Ilze Dimante. Lēmums par ielu apstrādi ar pretslīdes materiālu tiek pieņemts, vadoties pēc meteorologu prognozēm. “Melnais ledus var veidoties arī tad, ja gaisa temperatūra ir nulle grādu. Ledus veidojas agri no rīta, lecot saulei.” Ar sāls maisījumu tiek apstrādātas maģistrālās ielas, 2. un 3. kategorijas ielas, tilti un pārvadi.

Kā pērn noskaidrojis sabiedriskās domas pētījumu centrs "SKDS", 43% iedzīvotāju vēlas, lai uz ielām tiek kaisīts smilts-sāls maisījums, 18% procenti domā, ka jākaisa tikai sāls, bet 14% ir par alternatīviem ķīmiskiem reaģentiem. Savukārt 12% pauduši, ka ielas nav jākaisa vispār.

Tāpat 45% aptaujāto uzskata, ka visas ielas ātri un pilnīgi jāattīra no sniega, nepieciešamības gadījumā atņemot naudu citu pašvaldības funkciju izpildīšanai, savukārt 43% uzskata, ka ielas jāattīra iespēju robežās, neatņemot naudu citām jomām.

Komentāri (34)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu