Brīdina par "Boeing" kredītreitinga samazināšanas iespējamību

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters / Scanpix

Starptautiskā reitingu aģentūra "Moody's" pirmdien izteica brīdinājumu, ka varētu tikt samazināts ASV aviobūves uzņēmuma "Boeing" kredītreitings, ņemot vērā nedienas ar aviolaineriem "737 MAX 8".

Aģentūra norāda, ka "Boeing", visticamāk, gaida krietni dārgāka un ilgāka atveseļošanās, lai atjaunotu uzticību uzņēmumam.

"Moody's" brīdinājumu par iespējamu uzņēmuma kredītreitinga samazināšanu izteica dienā, kad kompānijas vadītāja amatā stājās Deivids Kalhūns, kurš līdz šim bija kompānijas uzraudzības padomes priekšsēdētājs.

"Boeing" iepriekšējais vadītājs Deniss Mjulenbergs no amata atkāpās decembra beigās.

"Vadības maiņa ir nepieciešama, lai atjaunotu uzticību uzņēmumam, tam virzoties uz priekšu un cenšoties vērst par labu attiecības ar regulatoriem, klientiem un citām ieinteresētajām pusēm," tā iepriekš bija sacīts "Boeing" paziņojumā.

Krīze "Boeing" sākās martā, kad tika pārtraukta lidmašīnu "Boeing 737 MAX" izmantošana visā pasaulē pēc divām šo lidmašīnu katastrofām, kurās gāja bojā 346 cilvēki. Gan Indonēzijas aviokompānijas "Lion Air" lidmašīnas "Boeing 737 MAX 8" katastrofā pērn oktobrī, kurā bojā 189 cilvēki, gan martā notikušajā Etiopijas aviokompānijas "Ethiopian Airlines" "Boeing 737 MAX 8" avārijā, kurā dzīvību zaudēja 157 cilvēki, lidmašīna strauji sāka lidot lejup un nogāzās.

Pagaidām nav skaidrs, kad "Boeing" spēs novērst "737 MAX" tehniskos trūkumus, lai varētu atsākt šo lidmašīnu izmantošanu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu