Kairišs: "Vienmēr esmu gribējis redzēt sejā vienu reālu "Saskaņas" vēlētāju" (43)

CopyLinkedIn Draugiem X
Viesturs Kairišs
Viesturs Kairišs Foto: Evija Trifanova/LETA

"Tiesiskums" valstī, kas ļauj nenotiesāt bandītus, arī Aivaru Lembergu, galvaspilsētas domes pozīcijas un opozīcijas "spēlītes" jau kādu laiku nevienu neizbrīna - pārtrauktas sēdes, neesoši balsotāji u.tml. Par šo viedoklis ir arī režisoram Viesturam Kairišam.

Kāpēc Rīgas dome spēj noturēties un vēl it kā strādāt, tad tas ir nosacīts "tiesiskums". Kairišs intervijā izdevumam "Ir" šīs domes skaidro ar vājo un sadrumstaloto opozīciju, kura ir bez vērā ņemamiem, spēcīgiem un nopietniem personāžiem, kas izgāztos, ka būtu šobrīd varas pretējā pusē - koalīcijā.

Pret sabiedrības interesēm vērstās, 20 gadu ilgušās mahinācijas "Rīgas Satiksmē" - tās pat nav iespējams pārtraukt. Kā tas nākas, ka visas iespējas ierobežot žuļikus, tiek sauktas par prettiesiskām? Šajā kontekstā Kairišs norāda: "Vienmēr esmu gribējis redzēt sejā vienu reālu "Saskaņas" vēlētāju un saprast, kas šim cilvēkam notiek galvā."

Paši vien esam vainīgi, ka 30 gadu laikā nav pāriets uz vienotu izglītības sistēmu, tāpēc jāuzņemas atbildība par divu valodu sistēmas sekām, tā "Ir" postulē Kairišs. Viņa pieredze rāda, ka ar krievu jauniešiem, kas gājuši latviešu skolās, problēmu nav - viņi ir lojāli Latvijai un dzīvo ar mums vienā kultūras un informācijas telpā. 

Kāpēc tas viss tā, Kairiš min: "Dažai partijai sadarbība ar "Saskaņu" ir izdevīga. [..] Tas ir vienots organisms, kurš pastāv uz to, ka biznesa ietekmes no Krievijas ir būtiskas, tās jāattīsta un vairos mūsu visu labklājību", bet gaidīt, ka šie spēki iestāsies par Latviju, ir liels pārpratums.

Komentāri (43)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu