15% iedzīvotāju velta televizoram nedalītu uzmanību

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Unsplash

Latvijā 15% aptaujāto iedzīvotāju velta televizoram nedalītu uzmanību, liecina elektroierīču ražotāja "Samsung Electronics Baltics" iedzīvotāju aptauja.

Aptaujā noskaidrots, ka 66% iedzīvotāju visbiežāk televīzijas skatīšanās laikā ēd, 53% - lieto viedtālruni, 47% - tīra mājokli un 43% - gatavo ēst.

Aptaujas dati liecina, ka katrs piektais vīrietis nododas netraucētai televizora skatīšanai, paralēli nedarot neko citu, kamēr sieviešu vidū tā rīkojas katra desmitā. Paralēli televīzijas vērošanai 90% sieviešu veic citas aktivitātes, iepretim 79% vīriešu. 

Kā noskaidrots aptaujā, sievietes biežāk, skatoties televizoru, veic dažādus rokdarbus - 34% sieviešu un 10% vīriešu. Tāpat viņas divkārt biežāk televizora skatīšanos apvieno ar mājokļa tīrīšanu - 60% sieviešu un 31% vīriešu. 

Aptaujā secināts, ka jaunākā paaudze - vecumā no 19 līdz 29 gadiem - uzmanību lielākoties velta diviem ekrāniem vienlaikus - gan televizoram, gan viedtālrunim; tā rīkojas 74% jauniešu, salīdzinot ar 53% vidēji Latvijā. Šim paradumam ir tendence samazināties līdz ar respondenta vecuma palielināšanos, piemēram, 50 līdz 64 gadu vecu respondentu vidū tā rīkojas 34%. 

Aptauju 2019.gadā pēc "Samsung Electronics Baltics" pasūtījuma veica socioloģisko pētījumu kompānija "Norstat Latvija", aptaujājot 3000 iedzīvotāju visās trīs Baltijas valstīs.

LETA jau ziņoja, ka "Samsung Electronics Baltics" 2018.gadā strādāja ar 312,087 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 4,9% vairāk nekā gadu iepriekš, bet peļņa pieauga par 76,5% un bija 7,548 miljoni eiro.

Kompānija reģistrēta 2007.gadā, un tās pamatkapitāls ir 3,703 miljoni eiro. "Samsung Electronics Baltics" vienīgais īpašnieks ir Nīderlandē reģistrētais uzņēmums "Samsung Electronics Benelux".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu