Igaunija par 300 miljonu dolāru atmazgāšanu apsūdz ap 10 "Danske Bank" darbinieku (3)

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Sākotnēji ar naudas atmazgāšanu saistīto noziegumu skaits “Danske Bank” izmeklēšanā pārsniedza desmit, un ar šiem noziegumiem saistītā kopējā naudas summa bija vairāk nekā divi miljardi dolāru, vēsta Igaunijas medijs “Postimees”.

“Krimināllietas izmeklēšanas gaitā tiek darīts viss, lai atklātu ar naudas atmazgāšanu saistītos noziegumus, kā arī tas, kuri cilvēki to ir izdarījuši. Mēs sadarbojamies arī ar citām valstīm, tostarp ASV,” skaidroja Igaunijas Prokuratūras pārstāve Kairi Kungasa.

Iepriekš bija zināms, ka saistībā ar naudas atmazgāšanu “Danske Bank” Igaunijas filiālē bija aizturēti 11 cilvēki, no kuriem daļa bija klientu apkalpošanas speciālisti un menedžeri. Šie cilvēki apsūdzēti “melnās” naudas apgrozīšanā vairāk nekā 300 miljonu eiro apjomā. Prokuratūra pagaidām vēl nekomentēja, vai aizdomās turēto skaits varētu palielināties.

Līdz šim tiek izmeklēti divi galvenie virzieni saistībā ar naudas atmazgāšanu, kas notikusi sadarbībā ar iestādēm Gruzijā un Azerbaidžānā.

Gruzijas un Azerbaidžānas vietējās varasiestādes pastāvīgi izmeklē šos gadījumus, bet Igaunijas prokuratūra iesaistās informācijas pārbaudē, kas saistītas ar Igaunijas pilsoņu pastrādātajiem noziegumiem.

Azerbaidžānā naudas atmazgāšana saistīta ar nodokļu nemaksāšanas noziegumiem, bet Gruzijā – ar naudas izkrāpšanu.

Pagaidām par naudas atmazgāšanu un līdzdalību tajā apsūdzēti dažāda ranga Igaunijas filiālē strādājošie –

ārvalstu un privāto bankas pakalpojumu nodaļas vadītājs, sakaru organizācijas menedžeris, kā arī deviņi bankas darbinieki.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu