Pētījums: vientuļās sievietes biežāk iegādājas īpašumus, bet pārmaksā (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Unsplash

ASV veiktajā pētījumā noskaidrots, ka sievietes mūsdienu apstākļos biežāk sper soli par labu mājas iegādei, taču nekustamā īpašuma iegādi veic neapdomīgi, vēsta portāls "Forbes".

ASV sabiedrībā dzimumu līdztiesība ir sasniegusi jaunus apvāršņus - vadoties pēc kredītdevēja "LendingTree" jaunākās datu analīzes, šodienas apstākļos sievietes biežāk iegādājas mājas nekā vīrieši. Uzņēmuma dati liecina, ka ASV māju īpašnieču-vientuļnieču ir par 1,5 miljoniem vairāk nekā īpašnieku-vīriešu. 

Tomēr, kaut arī sievietes biežāk saņem drosmi mājas iegādei, ne vienmēr šie darījumi ir finansiāli izdevīgi. 

Jēlas universitātes pētījumā noskaidrots, ka vientuļās sievietes par māju samaksā 2% vairāk nekā vīrieši, bet mājas pārdod par 2% lētāk nekā vīrieši.  Iemesli, kādēļ sievietes izvēlas neizdevīgus piedāvājumus, ir vairāki, taču visbiežāk pie vainas ir neveiksmīga dzīvesvietas izvēle, laiks, kā arī nemākulīga kaulēšanās. 

"Sievietes nedomājot iegādājas nekustamos īpašumus, kad tiem vēl ir samērā augsta cena, bet pārdodot izvēlas noteikt samērā zemu cenu," vēstīts pētījuma aprakstā. "Jāpiebilst, ka arī sievietes nespēj sarunāt piemērotas atlaides." Kas attiecas uz vientuļajiem vīriešiem, pētījumā noskaidrots, ka stiprā dzimuma pārstāvji mēdz izvēlēties īpašumus, kas pēcāk var atmaksāties, piemēram, iegādājas mājokļus sliktā stāvoklī un investē remontos un pārbūvēs.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu