Lauku burvības aicinājumā: neparasti īpašumi Latvijā (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: city24.lv

Mēdz sacīt, ka Latvijas īstā garša ir meklējama ārpus pilsētām - tuvāk pie dabas, kur valda klusums un miers. Lūk, daži unikāli īpašumi, kas gaida uzņēmīgus un enerģiskus saimniekus. 

Foto: city24.lv

Sērene

Īpašums atrodas ainaviskā vietā, pašā Daugavas krastā un būs ideāla vieta zvejas un dabas cienītājiem. Šis lauku māju komplekss var tikt izmantots arī kā investīciju objekts, jo ir ļoti pieprasīts vasaras sezonā. 

4 ha lielajā zemes gabalā ietilpst dzīvojamā māja - guļbūve (100 m²) un pamatīga palīgceltne - zirgu stallis (170 m²), kur otrajā stāvā ir iespējams izbūvēt trīs guļamistabas, tāpat arī omulīga lapene ar krāsni. Dzīvojamā mājā ir viesistaba kopā ar virtuvi, kamīns, divas guļamistabas, liela vannas istaba, plaša saulaina terase un pagrabs. 

Foto: city24.lv

Klusa vieta, blakus mežs, sava peldvieta - viss, lai baudītu lauku mieru un komfortu. Tajā paša laikā, apkārtējā infrastruktūra ir pietiekami attīstīta - 4 km attālumā pieejams pārtikas veikals un kafejnīca, 1 km ir līdz tuvākajai autobusa pieturai, 9 km līdz Aizkraukles centram, bet līdz galvaspilsētai - 90 km. Liels pluss īpašumam ir tīrais avota ūdens, savukārt guļbūve būvēta no ekoloģiskiem materiāliem uz stabiliem laukakmens pamatiem. 

Foto: city24.lv

Valdgales vējdzirnavu tornis

"Objekts ar fantastisku lauku tūrisma un biznesa potenciālu - personībai ar dzirkstošu enerģiju un ideju", pauž Valdgales vējdzirnavu torņa pārdevēji. 

Celtne ir 19. gs. Valdgales muižas kompleksa dzirnavas, kas 2000. gadā paglābtas no posta un tām dota otra dzīvība. Saimnieka entuziasms un apņēmība bruģējusi ceļu ēkas atdzimšanai un tā pilnībā rekonstruēta, lai pildītu dzīvojamas būves funkciju. 

Rekonstrukcijas laikā veikti visaptveroši atjaunošanas darbi, saglabājot kultūras pieminekļa izskatu: laukakmeņu mūris, visas sijas un oriģinālie stāvi ir atjaunoti, pievienojot jaunus, inženiertehniskos risinājumus. Jumta vietā ir uzcelts torņa turpinājums no metāla loksnēm un dubulta koka pārseguma, kas veido 360 grādu balkonu visapkārt tornim.  

Foto: city24.lv

Īpašnieks parūpējies, lai tiktu ievilkta vietējā kanalizācija un ūdensapgāde. Iekšpusē mūra sienu auru ar siltākām sajūtām bagātina koka apdare un mēbelējums, antīkajam stilam pieskaņotas tekstīlijas un aksesuāri. Īpašums tiek pārdots ar visām mēbelēm un interjera priekšmetiem - dzīvi ekskluzīvos apartamentos iespējams uzsākt uzreiz.  

Foto: city24.lv

Sala

Tūrisma māju komplekss meža ielokā, Vertukšnes ezera krastā, ar intriģējošu nosaukumu "SALA" ir īpašums, kur jau 10 gadus ir iestrādāts atpūtas, nakšņošanas, dziedināšanas, pirts rituālu un masāžas bizness.   

Īpašums Lūznavas pagastā, Rēzeknes novadā sastāv no divām galvenajām mājām: brīvdienu mājas ar pirti un dzīvojamās mājas, kā arī vēl 5 palīgēkām un būvēm. Visas ēkas ir jaunas, būvētas sākot ar 2002. gadu. 

Brīvdienu mājā ar pirti pieejamas 10 guļamvietas, bet vasaras mājā - 3 guļamvietas ar aktīvās atpūtas zonu pagalmā (piemēram, basketbola un volejbola spēļu organizēšanai). Papildu priekam un enerģiskai saimniekošanai pieejami divi piemājas dārziņi ar augļukokiem un ogulājiem. 

Foto: city24.lv

Īpašums izvietots zaļā teritorijā (1,32 hektāri), meža ielokā (1,0 ha), Vertukšnes ezera krastā (160 metrus gara krasta līnija). 

Foto: city24.lv

Ģederti

Ar mūsdienīgu vērienu, nezaudējot lauku rezidences šarmu - tā var raksturot īpašumu Staiceles pagastā, Salacas upes krastā, savrupā un ainaviskā vietā, meža un ūdens tiešā tuvumā. Ēku eksterjers rada šarmanta un klasiska lauku īpašuma sajūtas, bet iekštelpas pārsteidz ar gaumīgiem un mūsdienīgiem interjera risinājumiem. 

Ēku celtniecībā izmantoti augstas klases apdares un būvniecības materiāli, izveidots moderns interjers un uzstādīts teicams tehniskais aprīkojums, kas pat atrodoties īstos laukos, sniedz visas mūsdienīgai dzīvei nepieciešamās ērtības.  

Foto: city24.lv

Īpašums sastāv no dzīvojamās mājas, viesu mājas un pirts, kopā veidojot 275 m2 lielu telpu platību. 1,64 ha plašais zemes gabals ir teicami iekopts un ir nelūgtiem viesiem grūti pieejamā vietā - pēdējais kilometrs līdz īpašumam ir braucams pa slēgtu ceļu. 50 metru attālumā atrodas Salacas upe, kurai var piekļūt pa savu servitūta pieeju.

Foto: city24.lv

Ezerlejas

12.6 ha plašais īpašums "Ezerlejas" ir sakopts lauku īpašums Vidzemē. Teritorija atrodas gleznainā vietā, ar skatu uz Lizdoles ezeru, 5 km no Pleskavas šosejas. Īpašums ir piemērots ne tikai dzīvošanai un atpūtai, bet arī biznesam. Piedāvājums ir unikāls, jo sastāvā ir viss nepieciešamais, lai saimniekotu un strādātu laukos. 

Šobrīd īpašums zināms kā tūrisma objekts "Ezerlejas" ar darbojošos mini zoo dārzu (50 dažādu sugu dzīvnieki), briežu dārzu, vasaras sezonas naktsmītnēm (trīs angļu tipa namiņi ar elektrības, ūdens, kanalizācijas pieslēgumu), pirtīm (divas ēkas), telšu vietām, zivju dīķiem (pieci dīķi, apgādāti ar zivīm, aprīkoti ar elektrību), piknika nojumēm (divstāvu un trīs stāvu koka konstrukcijas lapenes) un peldvietām.

Foto: city24.lv

Īpašuma sastāvā ir dzīvojamā māja un saimniecības ēka, garāža un pirts māja ar atpūtas zonu 47.1 m2 platībā.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu