Petraviča nosauc, viņasprāt, piemērotāko KPV LV vadītāju (7)

CopyLinkedIn Draugiem X
Labklājības ministres amata kandidāte Ramona Petraviča un partijas "KPV.LV" Saeimas frakcijas vadītājs Atis Zakatistovs pirms tikšanās ar Ministru prezidenta amata kandidātu, jaunveidojamās valdības ministru amatu kandidātiem un Finanšu ministrijas pārstāvjiem, kurā pārrunās valdības deklarācijā paredzēto iniciatīvu fiskālo ietekmi.
Labklājības ministres amata kandidāte Ramona Petraviča un partijas "KPV.LV" Saeimas frakcijas vadītājs Atis Zakatistovs pirms tikšanās ar Ministru prezidenta amata kandidātu, jaunveidojamās valdības ministru amatu kandidātiem un Finanšu ministrijas pārstāvjiem, kurā pārrunās valdības deklarācijā paredzēto iniciatīvu fiskālo ietekmi. Foto: Edijs Pālens/LETA

Lai gan pašreiz nav īsti skaidrs, kurš būs politiskā spēka "KPV LV" jaunais vadītājs, labklājības ministre un 13. Saeimas deputāte Ramona Petraviča domā, ka piemērotākais šim amatam būtu Atis Zakatistovs, ministre pavēstīja Latvijas Televīzijas raidījumā "1:1". 

Vaicāta, vai viņu nemulsina fakts, ka Zakatistovs iesaistīts kriminālprocesā par, iespējams, nelikumīgu partijas "KPV LV" finansēšanu, ministre atbildēja, ka, kamēr tiesa kādu nav pasludinājusi par vainīgu, darbojas nevainīguma prezumpcija. Līdz ar to šis apstāklis nevarētu ietekmēt Zakatistova kļūšanu par jauno politiskā spēka vadītāju. 

Tāpat ministre atklāja, ka partija nopietni apsver nosaukuma maiņu un ka jaunais nosaukums netiks atvasināts vai kā citādi balstīts uz līdzšinējo nosaukumu. 

Lūgta komentēt Valsts ieņēmumu dienesta pārbaudes viņas vīra uzņēmumā "Monēta", Petraviča norādīja, ka "ja izteiktās šaubas būtu apstiprinājušās, tad uzņēmums būtu slēgts". Tāpat ministre kategoriski noraidīja apgalvojumus, ka uzņēmumā tikušas maksātas aplokšņu algas, noliedzot bijušā uzņēmuma darbinieka Daiņa Prātiņa teikto.

Raidījuma vadītājs Gundars Rēders sacīja, ka Petraviča joprojām apvieno gan Saeimas deputātes, gan ministres amatus, norādot, ka Petraviča nav ieradusies uz aptuveni pusi no Saeimas sēdēm. Vaicāta, vai efektīvāk nebūt izvēlēties tikai vienu amatu, Petraviča atbildēja, ka "tas neesot pretēji likumam" un ka "abi amati viens otram vairāk palīdz nekā traucē".

Komentējot raidījuma "Aizliegtais paņēmiems" veidoto sižetu par situāciju aprūpes namos, ministre sacīja, ka ir nepatīkami dzirdēt par sociālās aprūpes centros notiekošajām problēmām un uzskata, ka tajos ir jānodrošina cilvēka cienīgi dzīves apstākļi.

Sociālās aprūpes centrā "Ezerkrasti", kur atklājās, ka darbiniece ar liegumiem soda iemītniekus, Petraviča sūdzības iepriekš nav saņēmusi.

"Mana pirmā prioritāte bija celt sociālo aprūpes centru atalgojumu. Pērn 4,8 miljoni tika novirzīti sociālo aprūpes centru darbinieku atalgojumam. Tiekoties ar filiāļu vadītājiem, atgādināju, ka cilvēks ir pirmajā vietā un jānodrošina cilvēka cienīgi dzīves apstākļi," pauda Petraviča.

Viens no pēdējiem jautājumiem, kas Petravičai tika uzdots, bija saistībā ar ministres apmeklēto vasarā notikušo Krievijas dziedātāja Grigorija Ļepsa koncertu. Kā zināms, Ļepss kopš novembra iekļauts Ārlietu ministrijas melnajā sarakstā un ierašanās Latvijā viņam turpmāk liegta

Vaicāta, vai Ļepsa iekļaušana melnajā sarakstā neraisa kādas pārdomas, Petraviča atbildēja, ka "negribētu kultūru saistīt ar kaut kādām politiskām aprisēm".

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu