Tas nav sekss, bet bez tā arī nevar!

Baudas kods
Elīna Zvirbule
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Depositphotos

Reiz tik populārā frāze „Vai gribi par to parunāt?” iezīmēja veselu ēru Latvijas televīzijas šovu ērā. Par seksu arī vajag runāt! Nekautrēties un nesarkt, bet izrunāt to, kas interesē un kas uz sirds.

Iepriekšējā Baudas koda ierakstā apspriedām piecus laba seksa likumus. Apspriedām, ka, lai sekss būtu lielisks, tas jābauda regulāri, tam ir jābūt pietiekoši ilgam, partneriem jāspēj atslābt un vienlaikus arī koncentrēties, kā arī jāvelta uzmanība priekšspēlei. Šoreiz papildināsim šo sarakstu ar vēl pieciem nozīmīgiem punktiem.

Sarunas

Pārāk ilgi runāt par seksu ir bijis tabu. Seksualitāte ietver ļoti smalkas nianses, un tā prasa, lai mēs savam sarunu biedram uzticētos. Tieši šā iemesla dēļ daudzi pāri klusē un baidās atzīt, ka viņu sekss nav apmierinošs. Par laimi, sarunas kļūst arvien atklātākas un cilvēki nebaidās runāt gan savā starpā, gan lūgt padomu jomas ekspertiem. Runājot mēs ne tikai raidām pareizos impulsus partnerim, bet skaidrāk izprotam savas vēlmes.

Sievietēm patīk dot mājienus, cerot, ka tie tiks saprasti. Tomēr pagaidām vēl lielākā daļa vīriešu nespēj nolasīt sieviešu domas.

Vīrieši priecātos piepildīt daudzas vēlmes, bet vienkārši tās nesaprot.

IDEJA

Jau šovakar apspriediet, kas seksā jums patīk vislabāk un ko vēlētos tuvākajā laikā izbaudīt! Vislabāk šādas sarunas pavadīt sveču gaismā un mierīgā atmosfērā.

Zināšanas

Zināšanu iegūšana savas seksualitātes attīstīšanai arī ir ļoti svarīga tēma! Šķietami mazi knifiņi dod būtisku uzlabojumu. Biznesā ir novērots: ja ik nedēļu kādu procesu uzlabo kaut par 2%, tad ar laiku uzlabojums ir ļoti būtisks – daudz labāks nekā, ja pārmaiņas cenšas ieviest pārāk krasas un pārāk ātri. Tas attiecas arī uz visām citām dzīves jomām. Iemācies kaut ko jaunu katru nedēļu un lieto to praksē. Grāmata „Baudas kods. Sievietes seksualitātes noslēpumi” (www.baudaskods.lv) ir piepildīta ar dažādām idejām.

Es pati visu laiku mācos. Man ir interesanti atklāt to, ko es vēl nezinu. Tas pilnveido mani un padara attiecības stabilākas un piepildītākas.

IDEJA

Apgūsti kādu masāžas paņēmienu vai pati izveido ķermeņa eļļu ar erotiski stimulējošu aromātu. Sievietei noteikti vērts apgūt intīmās muskulatūras vingrojumus, kas uzlabo sievietes veselību un tādējādi pašsajūtu. Tagad tas ir trendā!

Rutīna

Vai katra seksa reize ir gandrīz identiska iepriekšējai? Tai ir nemainīgs scenārijs un ilgums? Varbūt tā ir kā laba filma, tomēr vairs neaizrauj? Nevar katru dienu ēst vienu un to pašu! Jo ilgākas ir attiecības, jo vieglāk ieslīgt rutīnā. Te nāk talkā sarunas un zināšanu atjaunošana!

Tas veicinās jaunu paņēmienu un ideju ieviešanu starp palagiem. Un rutīna ir jāizjauc abiem – tā ir komandas spēle.

IDEJA

Vienojieties, ka tuvākā mēneša laikā katrs no jums ir atbildīgs par vienu randiņu. Tam ir jābūt pārsteigumam. Dariet kopā ko tādu, ko vēl nekad neesat darījuši. Priecāšos dzirdēt par idejām, kas nostrādāja!

Partnera prasmes

Kā tu novērtētu savas un partnera zināšanas par intīmajām attiecībām? Pārāk bieži esmu saskārusies ar gadījumiem, kad sievietes dara visu iespējamo, lai uzlabotu seksuālās attiecības ar savu partneri, bet partneris vispār nav ieinteresēts kaut ko mainīt vai piestrādāt pie tā, lai sieviete justos seksuāli piepildīta. Šī vīriešu daļa ir pārliecināta, ka visam jānotiek dabiski un pašam no sevis. Ja šāds vīrietis nesaprot tiešos mājienus un neiesaistās jaunu lietu apgūšanā (t.i., viņu viss apmierina), tad maz ticams, ka ar gadiem kaut kas mainīsies. Šajā ziņā es esmu pilnīga egoiste. Es vēlos baudīt, nevis tikai rūpēties par kāda ballīti. Arī statistika šādiem pāriem ir nežēlīga. Šķirto laulību skaits strauji pieaug, kad pāris sasniedz aptuveni 40 gadus.

Tāpēc lieki man jautāt, kāpēc dažas sievietēm domātas seksa rotaļlietas ir bestselleri un kļūst par viņu uzticamajiem sabiedrotajiem.

IDEJA

Pamēģini iekārdināt savu vīrieti apgūt kaut ko jaunu! Ja jums mājās ir kāda laba grāmata, kas veltīta seksualitātei, palasiet to kopā! Un dalieties savos uzskatos par grāmatā vai materiālā teikto.

Pēcspēle

Seksā viss sākas ar priekšspēli, tomēr ne mazāk svarīga ir pēcspēle! Ja vēlaties stiprināt savas attiecības, lai tās būtu piepildītas, tad īpaša vērība jāpievērš šim punktam. Mani neviens nepārliecinās, ka var būt lielisks sekss, bet pēc tam cilvēki uzvedas tā, it kā nekas nebūtu bijis – nav vēlmes pavadīt laiku kopā (parasti izpaužas kā steidzama gultas pamešana), samīļot, vairāk smaidīt, otru iepriecināt ar mīļāko dzērienu vai gardumu, atbalstīt, izteikt komplimentus, nākamajā dienā nosūtīt atgādinājumu par lieliski pavadīto laiku.

Ja tomēr tā notiek, tad tas ir sekss, kas ir fiziska izkustēšanās, bet ilgtermiņā rodas sajūta, ka tevi izmanto. Neviens nevēlas tikt izmantots.

IDEJA

Pēc seksa centieties vairāk uzmanības veltīt otram. Uzsmaidi otram, pasaki, cik tu ļoti novērtē, ka viņš ir tavā dzīvē, iepriecini viņu ar mīļāko ēdienu vai dzērienu un nepaskopojies ar atgādinājumu,

ka sekss bija lielisks un ka nespēj vien sagaidīt, kad atkal būsiet kopā!

Elīna

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu