ASV izpilda nāvessodu par bijušās sievas un viņas jaunā dzīvesbiedra slepkavību

TVNET/AP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Trešdien Džordžijas štatā tika izpildīts nāvessods 66 gadus vecajam Donijam Klīvlendam Lensam par 1997.gadā pastrādātu dubultslepkavību, vēsta aģentūra AP.

Viņš štata cietumā Džeksonā saņēma nāvējošu injekciju. Viņš atteicās no kapelāna piedāvājuma noskaitīt lūgšanu un klusēja, kad viņam tika dota iespēja teikt pēdējo vārdu.

Lenss tika notiesāts par Sabrinas Lensas un Dvaita Vuda jaunākā nogalināšanu 1997.gada 8.novembrī. 

Lenss tovakar ielauzās Vuda mājā un ar bisi nošāva tās saimnieku. Pēc tam viņš ar ieroci līdz nāvei piekāva Sabrinu Lensu, teikts notiesājošajā spriedumā.

Lenss apgalvoja, ka neesot nogalinājis bijušo sievu un viņas jauno partneri.

Trešdienas vakarā ASV Augstākā tiesa noraidīja Lensa juristu lūgumu apturēt nāvessoda izpildi.

Dubultslepkavībai nebija liecinieku, turklāt nozieguma ierocis tā arī netika atrasts. Lensa advokāti norādīja, ka nozieguma vietā netika atrastas viņu klienta asinis vai citi taustāmi pierādījumi, kas pierādītu viņa vainu, bet ka izmeklētāji jau no sākta gala esot uzskatījuši viņu par vienīgo iespējamo slepkavu.

Prokuratūra savukārt norāda - lai gan pierādījumi pret Lensu bija netieši, tie tomēr esot bijuši pārliecinoši. Lenss esot bijis vardarbīgs pret sievu gan laulības laikā, gan arī pēc šķiršanās, kā arī vairākas reizes draudējis viņu nogalināt. 

Lensa advokāti lūdza veikt DNS analīzes un apgalvoja, ka slepkavības prāvā esot bijuši zvērinātie, kuri ar vīrieti bija personīgi pazīstami. Taču tiesas šos argumentus noraidīja.

Juristi arī norādīja, ka Lensa advokāts esot koncentrējies uz mēģinājumiem pierādīt klienta nevainīgumu, bet nepietiekamas pūles veltījis maigāka soda panākšanai. Tā kā šajā posmā advokāts vairs neiesniedza nekādus pierādījumus, zvērinātajiem nebija darītas zināmas viņa garīgās veselības problēmas un smadzeņu traumas, kas ietekmēja viņa psiholoģisko noturību.

Kad ASV Augstākā tiesa pagājušogad atteicās izskatīt Lensa lietu, trīs no deviņiem tiesnešiem protestēja pret šādu lēmumu.

Lensu trešdien pirms nāvessoda izpildes apmeklēja 15 ģimenes locekļi, viens draugs un trīs juristi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu