Ciblas novadā izņem nelikumīgus ieročus un munīciju (2)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Valsts policija

29.janvārī Kriminālprocesa ietvaros veicot kratīšanu Ciblas novadā, Blontu pagastā tika izņemti nereģistrēti šaujamieroči un munīcija.

Cīnoties ar šaujamieroču un to būtisku sastāvdaļu nelikumīgu apriti, Valsts policija regulāri veic dažādus preventīvus un operatīvus pasākumus. Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes Ludzas iecirkņa rīcībā bija nonākusi informācija par iespējamu nelegālu ieroču uzglabāšanu bez attiecīgās atļaujas. Lai pārbaudītu informāciju, iepriekš sāktā Kriminālprocesa ietvaros 29.janvārī likumsargi ieradās Blontu pagastā, 1958.gadā dzimuša vīrieša dzīvesvietā, lai veiktu sankcionēto kratīšanu. Apskatot vīrieša privātmāju, policisti konstatēja, ka tajā tiek glabāti nelikumīgi ieroči un munīcija. Kratīšanas laikā tika izņemti četri šaujamieroči – medību bises un mazkalibra šautene, kā arī dažāda kalibra patronas.

Šobrīd izmeklēšana turpinās un ir nozīmētas nepieciešamās ekspertīzes, vīrietim par šādām darbībām draud kriminālatbildība pēc Krimināllikuma 233.panta 2. daļas - šaujamieroča, šaujamieroča būtisko sastāvdaļu, šaujamieroča munīcijas, lielas enerģijas pneimatiskā ieroča, sprāgstvielas vai spridzināšanas ietaises izgatavošanu, remontēšanu, iegādāšanos, glabāšanu, nēsāšanu, pārvadāšanu, pārsūtīšanu vai realizēšanu bez attiecīgas atļaujas. Par šādu noziegumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz trim gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu