Koronavīruss būtiski ietekmējis vairāku pasaulē zināmu uzņēmumu darbību

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP/Scanpix

Tehnoloģiju gigants “Apple” sestdien paziņojis, ka uz laiku līdz 9. februārim slēgs visus savus veikalus un korporatīvos birojus Ķīnas kontinentālajā daļā saistībā ar koronavīrusa uzliesmojumu. Koronavīrusa izplatība ietekmējusi arī citus lielus uzņēmumus, vēsta “Deutsche Welle”.

“Apple” ziņojumā teikts, ka tas tiek darīts piesardzības nolūkos, ņemot vērā veselības aprūpes ekspertu ieteikumus. Tomēr darbu turpinās uzņēmuma interneta veikals.

Pēc Ķīnas varasiestāžu ieteikuma par nedēļu pagarināt jaungada svinības, lai potenciāli mazinātu riskus izplatīt slimību, daudzas pasaulē zināmas kompānijas paziņojušas par īslaicīgu biznesa apturēšanu Ķīnā.

Pirmā to izdarīja kompānija IKEA, kam sekoja “Starbucks” un “McDonald’s”. Savukārt vācu autobūves uzņēmumi BMW un “Volkswagen” ir slēguši savas rūpnīcas Ķīnā līdz 10. februārim.

Kompānijai “Apple” Ķīna ir trešais lielākais noieta tirgus. Tāpat šeit izvietotas vairākas ražotnes, no kurām atsevišķas atrodas Uhaņas rajonā, kas ir koronavīrusa epicentrs. Pašlaik ar šo vīrusu sasirguši 12 tūkstoši cilvēku, bet miruši – 259.

Savukārt Taivānas tehnoloģiju uzņēmums “Foxconn”, kas piegādā daļas “iPhone”, slēdzis savas Ķīnas fabrikas līdz februāra vidum. Lielākais Dienvidkorejas auto ražotājs “Hyundai’ paziņojis, ka apturēta tā populārākā apvidus auto ražošana, jo radušās problēmas ar detaļu piegādēm. Tiek norādīts, ka “Hyundai” saņem dažādas elektronikas daļas no Ķīnas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu