Mākslinieks nodemonstrē, kā viegli apmuļķot Google Maps, radot mākslīgu sastrēgumu (13)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Vieniem tālākais stāsts šķitīs uzjautrinošs, citiem gluži pretēji, taču fakts paliek fakts - kādam vācietim ir izdevies apmānīt populāro navigācijas lietotni Google Maps, liekot tai ziņot par neesošu sastrēgumu. 

Proti, runa ir par vācu mākslinieku Simonu Vekertu (Simon Weckert), kuram kādā jaukā dienā prātā ienāca ģeniāla ideja piemānīt tīmekļa milzi Google un tā karšu mobilo lietotni Maps, ko miljoniem cilvēku izmanto ērtākā un ātrākā maršruta meklēšanai un sastrēgumu apbraukšanai. Kā tas darbojas? Ja, piemēram, kādā krustojumā ir notikusi avārija vai ceļa posmā notiek remontdarbi un veidojas automobiļu sablīvējums, brauktuves, kas parasti atveidotas zaļā krāsā, tiek iekrāsotas oranžas vai pat sarkanas, ja sastrēgums draud veidoties pamatīgs.

Kā Google zina, kādas krāsas izvēlēties? Viss tiek balstīts uz mobilo ierīču skaitu konkrētajā rajonā. Un, tā kā pa kādam viedtālrunim mūsdienās ir gandrīz katram, jo īpaši cilvēkiem, kas var atļauties braukt ar auto, attiecīgie dati uzskatāmi par pietiekami ticamiem. Tiesa gan, tikai līdz brīdim, kad uzrodas tādi cilvēki kā Simons Vekerts. 

Viņa veikums ne tikai uzjautrina vai sanikno, bet arī norāda uz būtisku Google Maps un līdzīgu lietotņu problēmu, par kuras novēršanu izstrādātājiem jāpadomā. Proti, viņš kādā jaukā dienā Berlīnes centra ielās izgāja, aiz sevis velkot ratiņus, kuros atradās ne vairāk, ne mazāk kā 99 viedtālruņi, tā imitējot apmēram tikpat daudz personu atrašanos vienā vietā.

Pat pieņemot, ka tie varētu būt kā gājēji, tā arī riteņbraucēji un autovadītāji, bet mašīnās varētu atrasties pat vairāki cilvēki ar viedtelefonu, Simonam izdevās radīt iespaidu, ka "korķis" ir pamatīgs un tajā iestrēgušie virzās ļoti lēni. 

Foto: Ekrānuzņēmums no video

Kā tīmekļa vietnei 9to5google.com atzinis kāds vārdā nenosaukts tīmekļa giganta pārstāvis, Google savai karšu aplikācijai izmanto anonīmus datus no dažādiem avotiem, bet precedents ar atjautīgo mākslinieku, kuram bija 99 ieslēgti viedtelefoni, palīdzēs vēl vairāk uzlabot kompānijas sniegto pakalpojumu kvalitāti. Kā tas notiks, pagaidām gan paliek vien Google ziņā.

Foto: Ekrānuzņēmums no video
Komentāri (13)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu