Igaunijas uzņēmums iegādājies no "airBaltic" četras lidmašīnas

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Lita Krone / LETA

Igaunijas lidmašīnu apkopes uzņēmums “Magnetic MRO”, kas pieder Ķīnas firmai “Hangxin Aviation”, no Latvijas lidsabiedrības “airBaltic” iegādājies četras “Boeing 737 Classic” lidmašīnas, vēsta “Postimees”.

Visas lidmašīnas apkopes veikušas uzņēmumā “Magnetic MRO” un tagad atrodas jaunā īpašnieka kontrolē, teikts kompānijas ziņojumā biržai.

Atsaucoties uz “Magnetic MRO” ziņojumu, “airBaltic” lēmums par “Boeing” lidaparātu pārdošanu ir saistīts ar stratēģisku soli, kas ļaus aviokompānijai pilnībā pāriet uz “Airbus A220” modeļu lidaparātiem, kas ir daudz efektīvākas degvielas taupīšanas ziņā, kā arī tās palīdzēs samazināt oglekļa izmešus atmosfērā.

Pērnā gada decembrī Latvijas nacionālajai aviokompānijai flotē bija 36 lidmašīnas.

“2019. gada jūnijā mums radās iegādāties četras “Boeing 737” lidmašīnas, kurām mūsu uzņēmuma angāri nav sveši, jo tiem šeit veiktas apkopes,” komentēja “Magnetic MRO” vadītājs Risto Maeotss, piebilstot, ka iespēja iegādāties tās pašas lidmašīnas pēc vairāku gadu ekspluatācijas, ir labas apkopes kvalitātes zīme.

“airBaltic” ģenerāldirektors Martins Gauss sacīja, ka “Boeing 737 Classic” lidmašīnas vairāk nekā desmit gadus ir bijušas nozīmīga “airBaltic” flotes daļa.

“Šīs lidmašīnas mums nozīmēja izlaušanos aviācijas nozarē, kas palīdzēja mūs reklamēt kā spēcīgu reģionālo aviokompāniju,” teica Gauss.

Šī gada janvārī “Magnetic MRO” pagarināja vienošanos par sadarbību ar “Scandinavian Airlines” līdz 2023. gadam. Tajā pašā laikā kompānija laidusi klajā savu līzinga kompāniju “Magnetic Leasing”.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu