Pirms 23 gadiem no galerijas nozagta glezna atrasta tās pašas galerijas sienā (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP/Scanpix

Austriešu gleznotāja Gustava Klimta glezna, kas bija pazudusi 23 gadus, atrasta tās pašas galerijas sienā, no kuras tā nozagta.

Klimta 1917. gada glezna “Lēdijas portrets” no modernās mākslas muzeja Pjačencā, Itālijā pazuda 1997. gada 22. februārī. Joprojām nav zināms, kurš nozaga šo mākslas darbu, tomēr tagad izskatās, ka mākslas muzeja telpas tas nemaz nav atstājis. Muzeja dārznieks, kurš 2019. gada decembrī, atbrīvojot sienu no efejām, tajā atradis nišu, kurā savukārt atradusies soma ar vērtīgo portretu, vēsta ziņu aģentūra “AP”.

“Ne bez emocijām es varu jums pateikt, ka šī glezna ir autentiska,” preses konferencē 14. janvārī teica Pjačencas prokurors Ornella Čika.

Glezna ir ārkārtīgi labi saglabājusies. Vienīgais bojājums ir neliels skrāpējums gleznas malā, kas, visticamāk, radies brīdī, kad tā ar steigu ir izņemta no rāmja.

Klimts ir pazīstams kā krāsainu un raibu sieviešu portretu autors, kas mūsdienās ir ļoti augsti novērtēti un dārgi. “AP” noskaidrojis, ka, piemēram, kāds cits Klimta radīts sievietes portrets nesen izsolīts par 150 miljoniem ASV dolāru lielu summu.

Pastāv iespēja, ka zagļi gleznu noslēpa galerijas sienas nišā, cerot atgriezties pēc tās un pārdot to brīdī, kad ažiotāža par gleznas zādzību norimtos. Tomēr, gleznas vērtībai strauji pieaugot, zagļi, iespējams, nosprieda, ka viņiem to nekad neizdosies pārdot privātam pircējam.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu