Vētra "Siara" krata pasažieru lidmašīnas (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Lielbritānijā plosās vētra "Siara", kuras spēcīgo vēju dēļ vairākas lidmašīnas pieredzējušas visai nepatīkamu nolaišanos.

Lidmašīna no Ženēvas ielidoja savā galamērķī - Birmingemas lidostā. Stipro vēju raustīta, lidmašīna ļodzīgi centās nosēsties, taču, kā ziņo "Birmingham Live", nolaišanās neizdevās un lidaparātam nācās atgriezties Ženēvā.

Līdzīga situācija svētdien tika pieredzēta arī Hītrovas lidostā, kur "British Airways" lidmašīnas pilotam neizdevās veikt nosēšanos. Video kadros iemūžināts tas, kā lidmašīna sasniedz zemi, bet uzreiz pēc tam atkal paceļas gaisā.

Sociālajos tīklos izskanējusi informācija, ka "British Airways" lidmašīna ielidoja no Abudžas Nigērijā.

Aviokompānija norāda, ka lidmašīna apmeta loku ap lidostu un pēc tam veiksmīgi nosēdās, raksta raidorganizācija BBC.

Taču kādai citai lidmašīnai vētra palīdzēja - "British Airways" lidmašīna, lidojot vētras "Siara" gaisa plūsmā, attālumu no Ņujorkas uz Londonu veikusi rekordīsā laikā - četrās stundās un 56 minūtēs.

Vētras "Siara" dēļ daudzviet Eiropas ziemeļrietumos pirmdien atcelti simtiem avioreisu, nopietni traucēta dzelzceļa kustība, bet tūkstošiem mājsaimniecību palikuši bez elektrības.

Svētdien vētra plosījās virs Lielbritānijas un Īrijas, bet pirmdien vētra pārvietojās dienvidu virzienā pāri Francijai un Vācijai, kur tai dots nosaukums "Sabīne".

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu