Apdraudēta tehnoloģiju izstādes "Mobile World Congress" norise

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Vīrietis maskā. Honkonga. Ilustratīvs attēls
Vīrietis maskā. Honkonga. Ilustratīvs attēls Foto: AP/Scanpix

Pasaulē vadošās mobilo tehnoloģiju izstādes "Mobile World Congress" norise trešdien kļuvusi apdraudēta pēc tam, kad vairāki tehnoloģiju uzņēmumi paziņojuši par dalības atcelšanu jaunā koronavīrusa radīto risku dēļ.

Par dalības atcelšanu paziņojusi Somijas telekomunikāciju tehnoloģiju kompānija "Nokia", Lielbritānijas mobilo sakaru operators "Vodafone", Vācijas telekomunikāciju uzņēmums "Deutsche Telekom", Zviedrijas telekomunikāciju aprīkojuma ražotājs "Ericsson", Japānas elektronikas uzņēmums "Sony Corp.", ASV tehnoloģiju gigants "Amazon", Dienvidkorejas elektronikas uzņēmums "LG Electronics" un ASV mikroshēmu ražotājs "Intel Corp." 

"Nokia" trešdien paziņoja, ka pēc pilnīgas risku izvērtēšanas saistībā ar koronavīrusa izplatīšanos kompānija nolēmusi atsaukt dalību izstādē "Mobile World Congress", kurai no 24. līdz 27.februārim jānorisinās Madridē.

Arī pārējie uzņēmumi savu lēmumu nepiedalīties izstādē skaidro ar 

jaunā vīrusa izplatīšanos un ar šo situāciju saistītajiem riskiem.

Tikmēr informācijas avoti vēsta, ka visas pasaules mobilo tīklu operatoru organizācija "GSM Association" (GSMA), kas organizē ikgadējo "Mobile World Congress", trešdien rīko steidzamas pārrunas, lai lemtu par izstādes norisi.

Informācijas avoti norāda, ka GSMA apsver iespēju izstādi atcelt.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu