Kur pieskarties, lai izrādītu mīlestību? Par ko šie pieskārieni liecina?

Runā pētījums...
Anna Andersone
, http://www.vieglikopabut.lv/
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Unsplash

Pētījuma rezultāti par to, kur mēs gaidām pieskārienus...

Gadu gaitā esmu lasījusi daudz kontroversālu rakstu par seksu un mīlestību. Sekss cilvēkus ļoti interesē. Un es ticu, ka attiecības, kas veidotas uz uzticēšanās pamatiem, kuras piepilda laipnība, izpratne un dāsnums, nozīmē arī vairāk seksa. Mazāk paļaujoties uz to, ka vairāk seksa rotaļlietu, pornogrāfijas vai BDSM ekipējuma ieviešana skapī varētu nodrošināt vairāk seksa. Tomēr lielai daļai laipnu un draudzīgu cilvēku ar laiku ir tendence nodarboties ar seksu retāk, un tas savukārt var novest pie tā, ka samazinās savstarpējā uzticēšanās, tuvības sajūta un saikne. Rotaļlietas te diemžēl nevar daudz palīdzēt.

Tāpēc es nodomāju, ka te ir kas vairāk nekā tikai emocijas un dzimumsakari, un izrādās, ka ir! Pieskāriena nozīme ir pastiprināti pētīta, un daudzi par to zina un ir dzirdējuši, tomēr ikdienā mums ir tendence to aizmirst. Arī ar mani tas notika. Es atceros pieskarties un samīļot savus bērnus, paņemt klēpī saģērbjot, pagulēt blakus vakarā un no rīta modinot. Bet mēs mēdzam aizmirst pieskāriena lielo nozīmi, kad runa ir par partneri.

Strādājot pie produktiem un idejām pāriem, es meklēju ko tādu, kas varētu palīdzēt uzturēt saikni ilgtermiņā, un, to pētot, man parādījās jautājums - kas ir tās mūsu ķermeņa vietas, kurām visvairāk gaidām pieskārienus.

Es šo jautājumu uzdevu 250 pāriem, un te nu ir rezultāti, ko atklāju!

  • Mugura — 55%
  • Kakls— 50%
  • Rokas — 29%
  • Dibens un gurni — 23%
  • Galva un mati — 22%
  • Pleci — 19%
  • Viduklis un vēders — 17%
  • Krūtis — 13%
  • Jebkura vieta — 11%
  • Kājas — 11%
  • Intīmās zonas — 10%
Foto: Unsplash

1. MUGURA, MUGURA, MUGURA

Mugura ir tā vieta, kas visvairāk gaida pieskārienus. Un ir pavisam viegli pieskarties mugurai gandrīz jebkurā situācijā. Pieskārienu var sākt, pieskaroties mugurai ar plaukstu sarunas laikā, it kā pievelkot partneri mazliet tuvāk, lai labāk varētu viens otru sadzirdēt. Visefektīvāk to darīt, vienlaicīgi pasakot, piemēram: “Ar tevi ir tik jautri, man tas vienmēr ļoti paticis!” Pamēģini šo pieskārienu sarunas laikā, ja tā šķiet ērtāk. Pieskāriens mugurai var būt ļoti draudzīgs, un to var droši veikt arī tad, ja apkārt ir citi cilvēki; draugi viens otra mugurai pieskaras ļoti bieži. :)

Pāriem ilgtermiņa attiecībās tieši mugura ir tā vieta, kurai visbiežāk pieskaras ikdienā. Lai tas būtu vēl ērtāk, var izmantot īpašo apģērbu apskāvieniem ;)

Foto: Unsplash

2. KAKLS

Kakls ir ļoti intīma vieta, tas kut un nav vērsts uz āru, tāpēc pieskārieni kaklam ir ļoti īpaši un lieliski iederēsies nedaudz intīmākā atmosfērā. Alternatīva pieskārienam ir skūpsts uz kakla apskāviena laikā, tas ir ērti, apskaujoties gan no priekšpuses, gan aizmugures. Partneris to noteikti sajutīs, bet apkārtējie pat nenojautīs!

Foto: Unsplash

3. ROKAS

Rokas ir tās ekstremitātes, kurām visbiežāk pieskaras citi cilvēki. Neskatoties uz to, tās ir ļoti svarīgas mūsu ķermeņa daļas un trešā pieskārienus visgaidošākā vieta saskaņā ar be-with pētījumu. Kad turam kāda cilvēka roku, tas parāda atbalstu un veicina savstarpēju uzticēšanos, bet šis pieskāriens ir arī ļoti svarīgs stresa izvadītājs. Tas ir tik praktiski. Rokas ir arī tās vietas, kur uz mūsu ķermeņa ir visvairāk nervu galu, tāpēc pirkstu un plaukstu masāža var būt ļoti, ļoti jutekliska.

Foto: Unsplash

4. GURNI NEMELO

Pētījuma rezultāti parāda, ka dibens un gurni ir tā vieta, kur visvairāk gaida pieskārienus 23% dalībnieku. Šī zona ir intīma, un tai pieskarties vajadzētu tikai drošā vidē, kā arī pieskārieni šai zonai cilvēkam, kurš nav tuvs un negaida šāda veida intimitāti, nav pieņemami. Tomēr noteikti nevajag par zemu novērtēt dibena sagrābšanas lielo spēku - tas partnerim sniedz sajūtu, ka viņu gribam, ka viņa/viņš ir iekārojams, un tas var arī ļoti uzbudināt.

Foto: Unsplash

5. MATI

Pieskārieni galvai un matiem var būt ļoti emocionāli, un nav nekāds brīnums, ka piektā daļa respondentu ir minējuši tieši šīs ķermeņa daļas kā vietas, kur visvairāk gaida pieskārienus. Mēs varam arī ņemt vērā, ka lūpas un mēle ir visjutīgākie orgāni mūsu galvā un pat visā ķermenī - tajās ir visvairāk nervu galu, un tāpēc skūpstīšanās “franču gaumē” ir tik nozīmīga fiziska kontakta sastāvdaļa. Un tie nav tikai emocionālie ieguvumi, kas ir svarīgi, ir arī fiziski. 2015. gadā japāņu zinātnieks ieguva Nobela prēmiju par savu atklājumu, ka skūpstīšanās samazina alerģiskas reakcijas. Lūk, +1 skūpstiem!

Visam mūsu ķermenim par labu nāk pieskārieni, padomājiet par pilnu ķermeņa masāžu, kā tā liek mums justies? 11% respondentu atbildējuši, ka ļoti gaida pieskārienus jebkurai sava ķermeņa daļai! Pleci, viduklis, krūtis, kājas, visas ir lieliskas vietas, kur pieskarties savam partnerim.

Un visbeidzot 10% gaida pieskārienus intīmajām zonām, kas patiesībā nav nemaz tik pārsteidzoši. Saskaņā ar bioloģiju, šajās zonās nav tik daudz nervu galu, kā varētu šķist, tomēr, protams, pieskārieni atbilstošā vidē, situācijā un uzbudinājuma stāvoklī var būt ļoti, ļoti patīkami.

Manuprāt, šā pētījuma rezultāti ir lielisks atgādinājums, ka pieskārieni ir kas tāds, kas mums visiem ir nepieciešams. Ne vienmēr ir svarīgi, cik un kuras daļas saņem pieskārienus, svarīga ir ziņa, ko mēs nododam ar savu pieskārienu!

Aicinu visus pieskarties saviem partneriem un tuvākajiem cilvēkiem biežāk! Apskaujiet savus draugus, draudzenes, māsas, brāļus, vecākus un bērnus, bet jo īpaši savu partneri!

Mīlestībā, Anna

Vairāk interesanta uzzini lapā www.vieglibutkopa.lv

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu