Kremlis izveidojis jaunu propagandas struktūru, kas nodarbojas ar konstitūcijas grozījumu jautājumu (16)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Krievijas prezidenta administrācijas virsvadībā jau pagājušā gada novembrī izveidota jauna struktūra, kuras galvenais uzdevums ir nodrošināt atbilstošu propagandu internetā saistībā ar Krievijas prezidenta Vladimira Putina ierosinātajiem konstitūcijas grozījumiem, vēsta izdevums “Projekt”, atsaucoties uz situāciju pārzinošiem informācijas avotiem.

Šī struktūra izveidota ar Krievijas valstij piederošās bankas “Sberbank” un Maskavas pašvaldības līdzdalību.

Krievijas uzņēmumu reģistrā “SPARK” šī sistēma iekļauta ar nosaukumu “Dialog”, tomēr Kremlī to neoficiāli dēvē par “Risku vadības centru”, uzsvēruši informācijas avoti.

“Riska vadības centra” galvenie mērķi ir nodrošināt pēc iespējas lielāku Krievijas iedzīvotāju līdzdalību gaidāmajā balsojumā par konstitūcijas labojumiem.

Kā norāda “Projekt”, struktūras vadība uzticēta Putina administrācijā strādājušajam Aleksejam Goreslavskim. Viņš Kremlī iepriekš bijis atbildīgs par jautājumiem, kas saistīti ar internetu.

Kā ziņots, janvāra vidū Putins nāca klajā ar iniciatīvu grozīt Krievijas konstitūciju.

Kremļa kritiķi uzskata, ka Putins ierosinājis reformas, lai sev nodrošinātu atrašanos pie varas, kad beigsies ceturtais viņa prezidentūras termiņš.

Komentāri (16)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu