Sviests istabas temperatūrā - atvieglota ikdiena vai produkta bojāšana? (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Unsplash

Ir cilvēki, kas sviestu glabā ledusskapī, bet tikpat daudzi to glabā istabas temperatūrā. Tomēr vai tā ir laba ideja?  

Sviesta paciņas glabāšana ledusskapī vai uz galda istabas temperatūrā ir gaumes lieta - vieni uzskata, ka ledusskapī sviests ilgāk saglabāsies svaigs, bet citiem labāk patīk mīksts, mazliet pakusis sviests. Tomēr eksperti brīdina, ka sviesta paciņu ilgstoši nevajadzētu atstāt istabas temperatūrā, vēsta portāls "Real Simple".  

Eksperti lēš, ka sviestu  istabas temperatūrā būtu ieteicams glabāt hermētiski noslēgtā traukā, kur tas var svaigs saglabāties līdz pat divām nedēļām. Jāteic gan, ka divu nedēļu periods ir ierobežots - jo siltākas telpas, jo īsāku laiku sviestu drīkst turēt uz galda. Sviests būs svaigs divas nedēļas ar priekšnoteikumu, ka telpās temperatūra nepārsniegs 21 °C; ja temperatūra augstāka -  istabas apstākļos sviestu drīkst turēt īsāku laiku. 

Kā zināt, ka sviests ir sabojājies? Šis pārtikas produkts sāk nelāgi ost - gluži kā sabojājies piens vai krējums. 

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu