Kačiņskis: ES bažām par demokrātiju Polijā nav pamata (1)

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Eiropas Savienībai (ES) nav pamata bažām par demokrātijas stāvokli Polijā, piektdien paziņoja valdošās partijas "Likums un taisnīgums" (PiS) līderis ekspremjers Jaroslavs Kačiņskis.

"Ir temati, kas ir apspriežami ES iekšienē, tomēr sarunai par Polijas demokrātiju un Polijas brīvību nav jēgas, jo tās nav apdraudētas," intervijā sabiedriskajam radio sacīja līderis.

Poļiem ir brīvas vēlēšanas, viņi var brīvi ceļot, veikt sabiedriskās un ekonomiskās aktivitātes, pilnā mērā tiek nodrošināta mediju brīvība, uzsvēra Kačiņskis.

Izsakoties par cietumā Spānijā ieslodzītajiem politiķiem, kas iestājušies par Katalonijas neatkarību, Kačiņskis sacīja: "Ja mēs kādam piespriestu vairāk nekā desmit gadus cietumā par to, ka viņš vēlas kaut ko tādu, kas valdībai nepatīk, pat ja tas skartu Polijas teritoriālo integritāti, Eiropa, bez šaubām, kliegtu, ka pilsoņu tiesības tiek mīdītas kājām."

Polijai izraisījušās domstarpības ar ES saistībā ar strīdīgus vērtējumus izsaukušo tiesu sistēmas reformu, kas tiek īstenota kopš PiS nākšanas pie varas 2015.gadā.

ES ir bažas, ka reformas apdraudēs tiesu neatkarību un pakļaus tiesas izpildvaras ietekmei.

Kačiņska partija skaidro, ka reformas nepieciešamas, lai izskaustu korupciju un pārskatītu tiesu sistēmu, kas vēl nav pilnībā atbrīvojusies no komunistiskā režīma mantojuma.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu