Rīgas domes pagaidu administrācijas prioritātes: budžets, atkritumu apsaimniekošana un ārkārtas vēlēšanas (1)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ieva Leiniša/LETA

 Rīgas vietvaras pagaidu administrācijas prioritātes līdz jaunā domes sasaukuma ievēlēšanai būs pašvaldības budžeta izplānošana un pieņemšana, ar atkritumu apsaimniekošanu saistīto jautājumu risināšana, kā arī gatavošanās domes ārkārtas vēlēšanām, šorīt intervijā Latvijas Radio pastāstīja galvaspilsētas pagaidu administrācijas vadītājs, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) valsts sekretārs Edvīns Balševics.

Pirmajā nedēļā, kopš darbu sākusi pagaidu administrācija, tā vēl neesot paspējusi iepazīties ar visu nepieciešamo, bet galvenās prioritātes gan esot skaidras. Attiecībā uz galveno prioritāti - pašvaldības budžeta pieņemšanu - pagaidu administrācija atzina, ka patlaban ir "sākuma posmā šajā stāstā". Budžets tikšot plānots, par pamatu ņemot to projektu, ko sagatavojušas pašvaldības izpildinstitūcijas.

Vaicāts, kad budžets varētu tikt pieņemts, Balševics atbildēja, ka tas varētu notikt apmēram tuvāko divu mēnešu laikā, kamēr pašvaldību vadīs pagaidu administrācija. Pagaidām budžets tiekot plānots "bāzes variantā", bet jaunās iniciatīvas varētu arī netikt izskatītas, atstājot tās izlemšanai jaunievēlētajam domes sasaukumam.

Vienlaikus gan Rīgas domes pagaidu administrācijas vadītājs atzina, ka speciāli nekādas iniciatīvas "nebīdīs malā". Viņš arī piebilda, ka līdz ar pagaidu administrācijas darba sākšanu pašvaldībā nekas īpaši nav mainījies, jo Rīgas izpildinstitūcijas aizvien veic savas funkcijas. "Pagaidu administrācija aizstāj tikai domes darbu," uzsvēra Balševics.

Kā ziņots, februāra vidū pēc vairāku mēnešu ilgām politisko šķēpu laušanām Saeima atlaida 2017.gadā ievēlēto Rīgas domi. Tagad uz dažiem mēnešiem pašvaldības vadību ir pārņēmusi pagaidu administrācija. Aprīļa pēdējā sestdienā rīdziniekiem tiks dota iespēja ievēlēt jaunu Rīgas domi.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu