Sākas starptautiskā būvniecības industrijas izstāde "Māja I"

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Sākas starptautiskā būvniecības izstāde "Māja I"
Sākas starptautiskā būvniecības izstāde "Māja I" Foto: Mārtiņš Otto, TVNET

Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā no šodienas līdz 15.martam notiks starptautiskā būvniecības industrijas izstāde "Māja I".

Šodien Ķīpsalā notiks starptautiska konference "Būvē kvalitatīvi, inovatīvi un droši", kurā tiks apskatīti jaunākie risinājumi un tehnoloģijas būvniecības procesā.

Izstādē Ekonomikas Ministrijas pārstāvji informēs par būvniecības un mājokļu apsaimniekošanas nozares darbības regulējumu, kā arī pieejamo valsts atbalstu energoefektivitātes pasākumu īstenošanai ražošanas ēkās. Savukārt Būvniecības valsts kontroles biroja pārstāvji stāstīs par Būvniecības informācijas sistēmu (BIS), kā arī par būvniecības procesa digitālo pārvaldību.

Stendā "Dzīvo siltāk" četras dienas varēs sastapt EM, Būvniecības valsts kontroles biroja, Patērētāju tiesību aizsardzības centra, Valsts ieņēmuma dienesta, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta un SIA "Latvijas valsts standarts" ekspertus.

Konsultācijas sniegs arī Latvijas Būvinženieru savienības, Latvijas Namu pārvaldītāju un apsaimniekotāju asociācijas, Latvijas Logu un durvju ražotāju asociācijas un Būvmateriālu ražotāju asociācijas pārstāvji.

Patērētāju tiesību aizsardzības centra eksperti informēs par normatīvu prasībām būvizstrādājumiem.

Interesenti varēs uzzināt arī par to, kā izvēlēties atbilstošus būvizstrādājumus, un saņemt konsultācijas par būvizstrādājumu atbilstību apliecinošiem dokumentiem.

Tāpat EM minēja, ka Valsts ieņēmumu dienesta pārstāvji šodien informēs par pievienotās vērtības nodokļa piemērošanu būvniecības pakalpojumiem un būvizstrādājumiem. Savukārt Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta pārstāvji informēs par ugunsdrošību un prasībām, kuras noteiktas Ugunsdrošības noteikumos. Izstādē Latvijas Logu un durvju ražotāju asociācijas eksperti konsultēs par efektīvāko logu izvēli un montāžu.

Tikmēr "Latvijas valsts standarta" pārstāvji šodien stāstīs par standartiem būvniecībā, standartu klasifikāciju, pieejamību, priekšrocībām un ieguvumiem.

Savukārt Latvijas Namu pārvaldītāju un apsaimniekotāju asociācijas biedri dalīsies pieredzē ēku atjaunošanas projektu vadībā.

Izstādē 13.martā plkst. 10.30 notiks seminārs "Daudzdzīvokļu namu pārvaldīšanas un atjaunošanas aktualitātes 2020". Pasākumā namu pārvaldnieki un citi interesenti varēs uzzināt par jaunumiem normatīvos mājokļu pārvaldīšanas jomā Latvijā, daudzdzīvokļu māju energoefektivitātes paaugstināšanas pasākumu atbalsta programmu un ieteikumiem kvalitatīvu projektu īstenošanā, daudzdzīvokļu namu ūdens uzskaites problēmām un risinājumiem.

Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrība "BT 1" informē, ka četrās izstādes dienās divās hallēs un āra ekspozīcijā vadošie ražotāji, tiešie piegādātāji un lielākie būvmateriālu tirdzniecības lielveikali iepazīstinās izstādes apmeklētājus arī ar jaunākajām būvniecības tehnoloģijām un risinājumiem mājas būvniecībai. 

Kopumā aktuālos piedāvājumus "Mājā I" prezentēs vairāk nekā 400 uzņēmumu no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Polijas, Baltkrievijas, Krievijas, Šveices, Čehijas un Apvienotās Karalistes.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu