"airBaltic" samazinās darbinieku skaitu vismaz par 400 cilvēkiem; lidmašīnu pirkšanu atliek (5)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: LETA

Latvijas nacionālā aviokompānija "airBaltic" plāno vēl vairāk samazināt darbinieku skaitu - kopumā uz laiku plānots samazināt darbinieku skaitu par 400 vai vairāk, kā arī plānots slēgt vēl vairākus maršrutus, piektdien intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta Panorāma" atzina "airBaltic" izpilddirektors Martins Gauss.

"Ja lidmašīnas nelido, mums nav vērts nodarbināt apkalpi," teica Gauss, piebilstot, ka šobrīd uzņēmumā ir apmēram 1800 darbinieku.

Tāpat Gauss sacīja, ka nākamo trīs mēnešu laikā plānots atcelt vēl apmēram 3700 reisu.  "Mums ir jāslēdz 23 no 100 maršrutiem," teica "airBaltic" vadītājs.

Vienlaikus viņš uzsvēra, ka "airBaltic" ir finansiāli stabils uzņēmums, bet šie pasākumi tiek īstenoti, lai pārvarētu krīzi. "Tie ir pagaidu pasākumi krīzes dēļ. Mums ir jābūt gataviem pēc krīzes atsākt lidojumus," teica Gauss, piebilstot, ka "airBaltic" ir ļoti svarīgs uzņēmums Latvijas ekonomikai.

Tāpat Gauss uzsvēra, ka pēc krīzes aviokompānijai pavērsies jaunas iespējas, jo ne visas lidsabiedrības pārcietīs krīzi un spēs pielāgoties.

"airBaltic" atlikusi plānus par jaunu lidmašīnu iegādi

Latvijas nacionālā aviokompānija "airBaltic" atlikusi plānus par jaunu lidmašīnu iegādi, piektdien intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta Panorāma" pavēstīja "airBaltic" izpilddirektors Martins Gauss.

''Šobrīd šie plāni ir atlikti. Mēs turpināsim īstenot biznesa plānu, bet šobrīd krīze ir mainījusi plānus. Jauno maršrutu atklāšana ir nedaudz atlikta un jaunas lidmašīnas iegādāsimies pēc krīzes," klāstīja Gauss.

Jau vēstīts, ka "airBaltic" līdz šim saņēmusi 22 "Airbus A220-300" lidmašīnu no 2018.gada 28.maijā veiktā papildu pasūtījuma par 30 "Airbus A220-300" lidmašīnām, paredzot iespēju iegādāties vēl 30 šī tipa lidaparātus.

Iepriekš "airBaltic" plānoja, ka līdz 2020.gada beigām tās flotē būs 26 "Airbus A220-300" lidmašīnas. 

Atbilstoši "airBaltic" biznesa plānam "Destination 2025" no 2023.gada uzņēmuma flotē būs tikai "Airbus A220" lidmašīnas.  

2019.gadā "airBaltic" pārvadāja kopumā 5,049 miljonus pasažieru. 

"airBaltic" nodrošina tiešos lidojumus no Rīgas uz vairāk nekā 70 galamērķiem, kā arī "airBaltic" piedāvā tiešos lidojumus no Tallinas un Viļņas. Latvijas valstij pieder 80,05% "airBaltic" akciju, bet finanšu investoram, Dānijas uzņēmējam Larsam Tūsenam piederošajam "Aircraft Leasing 1" - gandrīz 20% akciju.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu