Lietuvā ar jauno koronavīrusu inficējušos skaits pieaudzis līdz 25 (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Palāta. Ilustratīvs attēls.
Palāta. Ilustratīvs attēls. Foto: Unsplash

Lietuvā līdz otrdienas vakaram apstiprināti vēl četri inficēšanās gadījumi ar jauno koronavīrusu, un līdz ar to kopējais inficēšanās gadījumu skaits valstī pieaudzis līdz 25, otrdien paziņojusi Veselības ministrija.

Arī visos no jauna diagnosticētajos gadījumos, tāpat kā līdz šim, pacienti inficējušies ārzemēs - nesen viņi apmeklējuši tādas valstis kā Nīderlandi, Beļģiju, Šveici, Franciju, Lielbritāniju un Kubu.

Otrdienas rītā tika ziņots, ka vīruss atklāts trim cilvēkiem, kuri atgriezušies no Itālijas ziemeļiem, no Dānijas un no Čehijas. Vēl pirms tam koronavīrusa izraisītā slimība Covid-19 Panevēžā diagnosticēta pacientam, kas atgriezies no Dienvidāfrikas Republikas, un viņa veselības stāvoklis ir smags.

Pirmā Covid-19 paciente - kāda Šauļu iedzīvotāja, kam slimība tika konstatēta februāra nogalē pēc atgriešanās no Itālijas, - jau izveseļojusies un no slimnīcas devusies mājās.

Jau ziņots, ka no pirmdienas, lai ierobežotu koronavīrusa izplatību, Lietuvā ieviesta karantīna. Lietuvas pilsoņiem aizliegts izbraukt no valsts, izņemot ārvalstīs strādājošajiem, aizliegts iebraukt lielākajai daļai ārzemnieku. Slēgta lielākā daļa veikalu, izņemot pārtikas veikalus un aptiekas. Aizliegti visi publiskie pasākumi. Tiek ierobežota cilvēku plūsma sabiedriskajā transportā, pārtraukta starptautisko pasažieru vilcienu kustība.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu