"airBaltic" pērn strādājis ar 7,7 miljonu eiro zaudējumiem (7)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Evija Trifanova/LETA

Latvijas nacionālās lidsabiedrības "airBaltic" apgrozījums pērn bija 508,955 miljoni eiro, kas ir pieaugums par 23%, bet uzņēmuma zaudējumi pagājušajā gadā sasniedza 7,7 miljonus eiro, teikts uzņēmuma publiskotajā konsolidētajā gada pārskatā.

"airBaltic" operatīvā peļņa pirms nolietojuma, amortizācijas un nomas (EBITDAR) pērn veidoja 126,237 miljonus eiro, kas ir pieaugums par 35,3%. 

Vadības ziņojumā norādīts, ka pērn "airBaltic" pārvadāja vairāk nekā piecus miljonus pasažieru, kas ir par 22% vairāk nekā 2018.gadā. Lidsabiedrībai pārskata perioda noslēgumā bija 39 gaisa kuģi, un tā veica 62 748 lidojumus. Lidsabiedrība nodrošināja lidojumus uz vairāk nekā 80 galamērķiem no Rīgas, Tallinas un Viļņas, turklāt ieviesusi astoņus jaunus galamērķus. 

Tāpat vadības ziņojumā norādīts, ka "airBaltic" pērn uz pieciem gadiem veiksmīgi emitēja obligācijas 200 miljonu eiro vērtībā. Skaidrots, ka no tiem aptuveni 50 miljonus eiro lidsabiedrība izmantoja, lai refinansētu ilgtermiņa kredītus likvidējamajās bankās "Latvijas Krājbanka" un "Sonras" un dzēstu saistības pret Rīgas lidostu. Pārējo naudu lidsabiedrība plānoja izmantot jauno lidmašīnu priekšmaksājumiem, kā arī, lai nodrošināt nepieciešamās papildu likviditātes rezerves lidsabiedrības strauji augošo operāciju atbalstam. Vadības ziņojumā skaidrots, ka viens no obligāciju ieguldīšanas noteikumiem paredz, ka "airBaltic" jāsaglabā kasē vismaz 25 miljoni eiro. Pērnā gada beigās tajā bija 123 miljoni eiro, kas ir būtisks pieaugums, salīdzinot ar gadu iepriekš. 

"airBaltic" apgrozījums 2018.gadā bija 408,8 miljoni eiro un peļņa sasniedza 5,4 miljonus eiro. 

"airBaltic" nodrošina tiešos lidojumus no Rīgas uz vairāk nekā 70 galamērķiem, kā arī "airBaltic" piedāvā tiešos lidojumus no Tallinas un Viļņas. Latvijas valstij pieder 80,05% "airBaltic" akciju, bet finanšu investoram, Dānijas uzņēmējam Larsam Tūsenam piederošajam "Aircraft Leasing 1" - gandrīz 20% akciju.

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu