"Latvijas balzams" ražos roku dezinfekcijas līdzekli (4)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ieva Leiniša / LETA

Vairāki Latvijas uzņēmumi iesaistījušies dezinfekcijas līdzekļu pieejamības nodrošināšanā, tostarp alkohola ražotājs "Latvijas balzams" tuvākajās dienās plāno sākt ražot roku dezinfekcijas līdzekli, savukārt olu un olu produktu ražošanas uzņēmums "Balticovo" pašsaražotos dezinfekcijas līdzekļus ziedos valsts un pašvaldības iestādēm.

Uzņēmumā "Latvijas balzams" aģentūra LETA noskaidroja, ka "Latvijas balzams" jau tuvākajās dienās sāks ražot roku dezinfekcijas līdzekli, kas izstrādāts, vadoties pēc Pasaules Veselības organizācijas ieteiktās receptūras, lai risinātu jautājumu par nepietiekamu dezinfekcijas līdzekļu pieejamību valstī.

"Latvijas balzams" informē, ka tā ražotais roku dezinfekcijas līdzeklis sākotnēji būs pieejams četru litru tilpumā, ko pēcāk iespējams pārliet ērtākas lietošanas tvertnēs. Lai gan dezinfekcijas līdzeklis saturēs augstu spirta koncentrāciju, tas nebūs dzerams un ērtākai lietošanai būs izstrādāts gēlveida formā nevis šķidrs kā ūdens vai spirts. Produkta nosaukums apvieno vārdus "vīruss" un "dezinfekcija" - "VIRUDES".  

"Gādāsim, lai pēc iespējas drīzāk šis produkts būtu pieejams lielajās tirdzniecības ķēdēs. Tāpat lūkosim saražot pietiekamu daudzumu dezinfekcijas līdzekļa, lai tas pietiktu arī slimnīcām un citām iestādēm, kur roku un virsmu dezinficēšanas jautājums ir ļoti aktuāls," informēja kompānijā.

Savukārt "Balticovo" aģentūra LETA noskaidroja, ka uzņēmums ik dienu saražo trīs tonnas dezinfekcijas līdzekļa savām vajadzībām, lai pasargātu vistu ganāmpulku no putnu gripas un citiem bioriskiem.

"Pagājušajā gadā Latvijas uzņēmums "ECO Forte" mums uzstādīja specializētu sistēmu, ar kuru ražojam paši savām vajadzībām efektīvu un sertificētu dezinfekcijas līdzekli – hipohlorskābi. Līdzeklis ir nekaitīgs cilvēkam, taču ir ļoti efektīvs mikrobu apkarošanai," aģentūrai LETA norādīja kompānijas valdes loceklis Toms Auškāps. 

Pēc viņa sacītā, apzinoties situāciju valstī un pasaulē, "Balticovo" vēlas palīdzēt Latvijai apkarot vīrusa izplatību, ņemot vērā kritiski zemo dezinfekcijas līdzekļu pieejamību, un aptuveni vienu tonnu šī līdzekļa dienā ziedot valsts labā, to solidāri sadalot, par prioriāti izvirzot tos, kuriem kritiski šis līdzeklis ir vajadzīgs - medicīnas iestādēm, sociālajiem dienestiem, policijai, ugunsdzēsējiem, izglītības iestādēm.

Kompānijā informē, ka pieprasījums ir teju no visas Latvijas - ar lūgumu pēc tā vērsušās neskaitāmas pašvaldības, sociālie dienesti, valsts mediji, slimnīcas, pansionāti, Iekšlietu ministrija. "Balticovo" novērtētu, ja tie, kam šie līdzekļi nepieciešami, varētu atbraukt ar taru uz uzņēmumu. "Balticovo" līdzekli labprāt saražos un uzpildīs bez maksas.

Arī Latvijas Darba devēju konfederācija (LDDK) aicinājusi biedrus, kas dezinfekcijas līdzekļus ražo, būt atsaucīgiem, un palīdzēt ar to sagādi tiem, kam tas ir visvairāk nepieciešams. "Atsaucība bija liela, spriežot pēc sociālajiem tīkliem," informēja LDDK.

Tāpat Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera (LTRK) tās mājaslapā un sociālajos tīklos aicinājusi visus biedrus, kuriem ir iespēja palīdzēt citiem uzņēmumiem saistībā ar valstī esošo situāciju ne tikai dezinfekcijas līdzekļu, bet citu lietu ziņā, ievietot informāciju pie sava uzņēmuma profila chamber.lv lapā sadaļā paziņojumi.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu